Gombos Edina avokádót és banánt pürésített nekünk

A műsorvezető a szerényen csak a saját nevére keresztelt, Gombos Könyvek című sorozatát mutatta be a Károly körúti Alexandra Szalonban. Három könyvvel és egy pürésítőkészülék-termékbemutatóval indított, hát igen, celeb volt, anya lett, és most valahogy vissza kell kerülni a fősodorba.

Már a meghívó szövege is igen csábító volt: „Legyen ezen az estén Gombos Edina és lánya, Miri vendége, ünnepeljük együtt a gondozásában induló új baba-mama sorozatot!” Elmentünk, mert Gombos Edina falfestékreklámban és celebműsor-vezetésben egyaránt otthon van, most pedig örömmel értesültünk róla, hogy reneszánsz emberként a könyvkiadásban is.

A bemutatót az Alexandra Szalon második emeleti kávézójában tartották. Mire odaértem, az este hatórás időpont ellenére is volt már ott legalább húsz féléves-egyéves gyerek, ugyanennyi babakocsi, majdnem kétszer ennyi szülő, de szerencsére néhány újságíró is befért. Az aláfestő zenét a Csajka együttes biztosította, akik nevük ellenére karibi dallamokat játszottak a karibi díszletekkel megbolondított teremben, amit csak Gombos Edina kubai származású férjével tudtunk magyarázni, a könyveknek ugyanis az égvilágon semmi közük nem volt hozzá. Gombos egy 10pluszos magas sarkúban, bézs nadrágban és fehér ingben köszöntötte a megjelenteket, azonnal megosztotta velünk, hogy sajnos meg van fázva, majd az érzelmes húrokba csapott: „Mennyire hektikus tud lenni az ember napja! A Szent László kórházban kezdtem, ahol daganatos gyerekeknek vittünk ajándékot, és az nagyon szívszorító élmény, és tényleg úgy jöttem ki, hogy szomorú voltam. Aztán megérkeztem ide, és itt vagytok ti, és itt vannak a gyerkőcök, akik egészségesek, aranyosak, játékosak. Nagyon boldog vagyok, hogy itt vagytok!”

Nagyon boldogok voltunk mi is. Egészségesen, aranyosan és játékosan. Gombostól ezután megtudtuk, kiadójának gondozásában épp most kerültek piacra a Pürékorszak, a Babaétrend, valamint Az okos baba című könyvek. Az első kettőt Annabel Karmel írta, az utolsó Simone Cave és Dr. Caroline Fertleman közös munkája. Gombos a Pürékorszak bemutatását azzal fejelte meg, hogy ő maga is pürísített, nem is akármilyen eszközökkel, hanem maga Annabel Karmel által forgalmazott babaételpürésítővel készített avokádó és banánpürét. Mindössze 2 perc alatt. A könyvbemutatónak álcázott termékbemutató után szemrehányta a kedves anyukáknak, hogy ezentúl már nem lehet arra hivatkozva kész bébiételeket venni tiszta lelkiismerettel, hogy „nincs időm nekem pürésíteni”, hiszen láttuk, milyen pikkpakk készen tud ez lenni. Pürésítés közben egy védőnővel beszélgetett, így megtudhattuk, hogy a 0-1 év közti gyerekek legnagyobb kedvence a banán. Már egészen belefeledkeztünk a banánpürésítésbe, mikor Edina hirtelen előállt a gyerekek személyiségfejlődésével. Hogy mennyire fontos az, hogy ha csak egy percet is, de foglalkozzunk a gyerekünkkel. Persze, egynél sokkal több perc jut a gyerekre, ha ezentúl két perc alatt tudunk pürésíteni, vettük az üzenetet.

Ezzel a vadiúj információval eveztünk át Az okos baba című könyvre. Ezt a könyvet Gombos egy fejlesztő pedagógus közreműködésével mutatta be, aki egyfajta bűvészsegédként asszisztált ahhoz a játékhoz, amellyel a kis Mirit, és 3 random gyereket szórakoztatott az exbumerángos rádiós. A játék a következő volt: kóstold meg, és találd ki, hogy micsoda; a gyerekek pedig legalább annyira élvezték a fahéj-és sónyalást, mint maga Gombos Edina. A bemutató után a műsorvezető-könyvkiadó mindenkinek megköszönte, hogy eljött, biztosított arról minden anyát és rajongót, hogy további izgalmas, érdekes könyvek vannak előkészületben.

A rövid, de tartalmas bemutató végén volt szerencsém megtekinteni azt a könyvet, ami 2008-ban jelent meg Gombos Edina szerkesztésében, a nagy sikerű Babanaplót. A Babanapló könyvnek látszó tárgy, díszkötésbe kötött üres lapok összessége, lényege, hogy a kedves édesanya töltse meg tartalommal az első pozitív terhességi teszttől az ultrahangfotókon át a súlygyarapodás-adatokig és az első hajfürtökig. Egy ilyen kiadvány komoly szerkesztési munkát igényel, ez alapján fikarcnyi kétségünk sem maradt afelől, hogy Gombos Edina kiválóan végzi a dolgát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek