Zanza!

bizarr_izzo

Ha esténként hangulatosabb fényre vágysz, de igazán egyik lámpád sem felel meg a célnak, probálj ki egy festett izzót. Nem kell hozzá különös tehetség, csak ecset és üvegfesték. És az eredmény? Bizarr…

Többféle üvegfesték létezik, a vizes alapú festékkel könnyebb dolgozni (vagyis inkább lemosni onnan, ahová véletlenül került), cserébe kicsit lassabban szárad.

Fontos, hogy ne válassz túl erős fényű izzót, legfeljebb 25 wattos legyen, de a 15 wattos még jobb. Erősebb izzón idővel szétrepedezik a festék. Az is jó, ha opálosat veszel, azon homogénebb lesz a festék.

Az üvegfestékhez kapható tubusos kontúrral előtte rajzolhatsz rá bármit, így a különböző színek nem folynak össze. Ha a festék megszáradt, fokozhatod a hatást egy kis szilikonnal. Az átlátszó szilikon (amikor ég a lámpa) olyan színű lesz, mint az alá felvitt festék.

Kicsit talán bizarr, de sötétben jól hozza magát. Ha bátortalan vagy a festékkel, vagy komplikáltnak tűnik, vehetsz eleve színes izzót, és földobhatod azt is egy kis szilikonnal. Sőt, előtte rajzolhatsz rá bármit a kontúrral.

 

Először egy kis kontúr, szabadon – ha színes az izzó, csak díszítésnek, ha nem, akkor a kontúr által szeparált területeket más-más színűre festheted.

bizarr_izzo_akontur bizarr_izzo_kontur


A végén jöhet a szilikon – e nélkül is szép (sőt), de igazi bizarr izzó akkor lesz belőle, ha rányomsz egy-két… szóval ilyen izét. Nézd csak az eredményt sötétben!

bizarr_izzo_szilikon bizarr_izzo_kesz


További manuálok:

Bemelegítés: üvegmozaik


Blogmustra