A széles öv darázsderekat formál

egyenesderek-leadA sötét, széles öv karcsúbbnak láttatja a derakat, de a válltömés, vagy a csipőn elhelyezett zsebek is segítenek ezt az illúziót kelteni – öltözködési tanácsadónk azoknak segít most, akik úgy látják, nincs derekuk.

cikk-tipus-sorozat

Az előző részben a keskeny csípő ruhatechnikai trükkjeiről esett szó.

 

Van úgy, hogy valaki karcsú, de tükörbe nézve mintha egy fiút látna maga helyett. Ha nincs derekad, azon könnyű segíteni. Akkor is, ha nem vagy karcsú, mindenhol vastagnak és egybefüggőnek találod magad, vagy a súlyfelesleged pont a derekad környékén gyűlt össze. 

Most nem a kidomborodó hasról van szó - nemsokára arra is rátérünk majd, hanem kifejezetten az egyenes derékról. Az ideális alkat a homokóra forma, ennek illúzióját kell megteremtenünk. Véleményem szerint ez fontosabb, mint az alkat nyújtása, mert ettől nőies az alak, vagyis attól a látszattól, hogy a derék  jócskán keskenyebb a  mellnél és  a csípőnél. Alaktalan, bő fazonú ruhákban, felsőkben ezt nem lehet láttatni. Inkább szűkített fazonú, a test vonalát követő ruhákat viselj. 
 

A sötét, széles öv segít

egyenesderek-ov

Egy lazán lógatott övvel határozott derékvonalat lehet elérni. A szélesebb öveket sem kell kizárnod az életedből, de figyelj a következőkre. Egy öv, ha szorosan áll a derékon, akkor vízszintes vonalat mutat a derekadnál, és pedig minden vízszintes vonal erősít. Széles övet annak érdemes  felvennie, akinek vékony a dereka és elbírja ezt az optikai tuningot. De ha a széles öv sötétebb, mint a ruha árnyalata, akkor keskenyebbnek mutatja a derekat, mert a sötét színek keskenyítenek, a világosak nagyítanak. Így alul-felül kiugrik a volumen, a deréknál viszont vékonyabbnak hat. Ha pedig ugyanolyan árnyalatú az öv mint a ruha, akkor is jól választottál, hiszen ebben az esetben eltűnik a vízszintes vonal, viszont szorosabbra kell húznod az övet.
 

Nagy mellhez szűk karkivágást

Ha a melled nagy, akkor kétségtelenül  könnyebb elérni a vékonyabb derekat. Ebben az esetben a felül bővebb, raglán ujjú felsőket felejtsd el, hiszen a karöltő egyenesen a derekadhoz csatlakozik. Minél szűkebb karkivágás, minél nagyobb távolság a hónalj és a derék között, annál inkább látható a függőleges vonal, ami segít. 

Ha  azonban kicsi a melled, akkor választhatsz bővebb felsőt, sőt segít is az arányokon, ha azt fogod össze egy széles övvel, hiszen ettől a derekad mindenképpen keskenyebbnek látszik majd.
 

egyenesderek-szoknyaA zsebek kerekítik a csípőt

Ha már a vízszintes vonalaknál tartottunk. Két, egymástól elütő szín találkozása, például egy derékvonalnál végződő, világos felső, és egy sötét szoknya szép és feltűnő vízszintes vonalat ad, ennek megfelelően szélesít is.

Ha vékony a csípőd, akkor tehetsz rá díszítéseket, zsebet, szabásvonalat. fodrokat: a csípő kerekítésével a derekad garantáltan keskenyebbnek látszik majd. A vállad szélesítésével ugyanezt a hatást érheted el. Egy szolid válltömés, egy csónakkivágás optikailag szélesíti a felsőtestedet, így a derekad vékonyabbnak hat.

A derékon megkötött póló, ing, kardigán, vagy az átkötős felső, amelyben az átlós vonalak dominálnak, szintén előnyösek egyenes derékra.

A blézerek közül a szűkített vonalú, egysoros, egygombos fazon áll a legjobban ennek az alkatnak.

A legjobb trükk pedig a végére maradt: széles övre húzz nyitott kardigánt, vagy blézert. Így  mindössze annyit érzékelnek majd a derekadból, amennyi a blézer alól vagy a kardigán alól kivillan.

 

Hamarosan folytatjuk – egy sor vélt és valós alkati tökéletlenséggel.

Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.

 

cikk-tipus-linkek

Dunai Anita korábbi tippjei:

• Keskeny csípőhöz: A szűk ceruzaszoknya formálja a csípőt
• Nagy mellekhez: A V-dekoltázst nagy mellre találták ki
• Kis mellekhez: A Flashdance a kis mell megmentője

Mustra