Két percre leállt a szíve, miután belecsapott a villám: így hatott az emlékeire

GettyImages-521899639

A floridai Rebecca Sotót kutyasétáltatás közben érte csillámcsapás. A férje a földön fekve, eszméletlenül talált rá.

Mire a mentő megérkezett a helyszínre, a nő szíve leállt, ezért újraélesztéséhez defibrillátort kellett használni, majd kórházba szállították, ahol életfenntartó kezelésben részesült, illetve agyműködése megőrzése érdekében egy speciális orvosi eljáráson esett át.

Így hatott a nőre a villámcsapás

A villámcsapás következtében a nő nemcsak égési sérüléseket, hanem emlékezetkiesést is szenvedett, ezért az orvosok egy kevésbé elterjedt, kezdeti fázisban lévő terápiás hipotermia nevű kezelés alkalmazása mellett döntöttek, amely

a test lehűtése révén segíthet elkerülni a visszafordíthatatlan agykárosodást.

Abban, hogy mára szinte teljesen visszatértek az emlékei, annak is szerepe volt, hogy rehabilitációja során sok időt töltött fotói nézegetésével, barátai, családtagjai pedig rengeteg történetet meséltek neki.

Rebecca Soto azóta is nehezen tudja feldolgozni a gondolatot, hogy két percre „meghalt”, de nagyon hálás azoknak, akik lehetővé tették gyógyulását, és bár továbbra is folyamatos gondozásra, gyógyszerekre és terápiára van szüksége, a lehetőségekhez mérten igyekszik visszatérni régi életéhez.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek