Epilált mellkas vagy macsó szőr: ezt kedvelik inkább a nők

GettyImages-1272773530
Olvasási idő kb. 4 perc

Zeusz elképzelhetetlen dús hajkoronája és tömött arcszőrzete nélkül, a testépítő férfiak viszont csupasz, ragyogó testükön mutatják be kidolgozott izomzatukat. A buja sörény hím oroszlánoknál a tesztoszterontermelés következménye. A macsó külsőhöz hozzátartozik imitt-amott egy kis szőrcsomó, vagy a szőrtelen(ített) férfiember vonzóbb a nő számára? Megpróbáltunk utánajárni.

A hajkorona és az arcszőrzet nem is olyan összetartozó jelenségek, mit elsőre gondolnánk. Mint ahogy azt már egy korábbi cikkünkben körüljártuk, a sok férfi által már fiatalon is megtapasztalt gyér hajzat nincs közvetlen összefüggésben az arcszőrzettel. Vagyis a napjainkban gyakori, kopasz férfiember látványa dús, tömött arcszőrzettel annak a ténynek tudható be, hogy az arcszőrzet a testszőrrel rokon, és nem a hajjal.

Ha szőrös, akkor férfias?

A sok férfit korán utolérő hajritkulást talán azért is élik meg gyászként sokan közülük, mert a buja szőrzetet a testen a férfiasság jelképeként azonosítjuk. Ezért az „árukapcsolásért” egyértelműen a tesztoszteron hormon a felelős. A pubertáskorban, ennek szintemelkedésével együtt, számos testi változás indul be, ami a fiúból férfivá váláshoz elengedhetetlen.

Tehát itt egy magas tesztoszteronszintű, szőrös férfit láthatunk, a tudomány szerint
Tehát itt egy magas tesztoszteronszintű, szőrös férfit láthatunk, a tudomány szerintElena Goncharova / Getty Images Hungary

Ha szőrös, akkor okos?

Amellett viszont, hogy a férfivá érés egyik jelének tekintjük a szőrzet megjelenését, azt is tudjuk, hogy bizonyos összefüggés lehet a férfiak testszőrzete és intelligenciahányadosa között is. Már egy ideje napvilágot láttak dr. Aikarakudy Alias pszichiáter két évtizednyi kutatásainak eredményei, miszerint a testszőrzet mértéke egyenes arányban áll az intelligenciaszinttel. Ezt bizonyította orvostanhallgatók körében végzett vizsgálódásaival, ahol 45%-ban voltak reprezentálva a szőrös férfiak, míg a teljes lakosságra nézve arányuk mindössze 10%. Dél-Indiában orvosok, mérnökök és fizikai dolgozók testi adottságait vetette össze. Ebben az esetben is azt találta, hogy a fizikai dolgozók teste csekélyebb mértékben szőrcsomós, mint a szellemi tevékenységet végző férfitársaké. Mindezen eredményét a 140-es IQ fölötti Mensa-tagok közül 117 alanyon újra alátámasztotta, akik szintén relatíve prémes testtel rendelkeztek.

Összegezve: a képen egy hiperintelligens férfi pózol
Összegezve: a képen egy hiperintelligens férfi pózolphotosvit / Getty Images Hungary

Vagyis, nemcsak férfiasabbak, de intelligensebbek is a szőrös férfiak?

Ezt mondhatja a tudomány, de vajon mit mondanak a lányok és asszonyok?

Szőrmentén végeztünk egy kis kutatást. Szokásunkhoz híven különböző hátterű, családi állapotú és korú nők véleményét kérdeztük a témával kapcsolatban. Haj- és arcszőrzettémában már korábban vizsgálódtunk, és azt találtuk, a legfontosabb az ápoltság, ha az megvan, akkor lehet igényesen és higiénikusan kicsit borostás vagy csupasz, gondozottan félhosszú vagy rövid hajú is a nagy Ő, így korábbi ismeretinket nem elfeledve most a testszőrzetre koncentráltunk.

Vagyis azt kérdeztük: mit gondolnak erről?
Vagyis azt kérdeztük: mit gondolnak erről?Malte Mueller / Getty Images Hungary

Uraim, jó híreket hozunk!

Házi kutatásunk eredményeit értékelve több jó hírrel is szolgálhatunk:

  • Egyrészt kiderült, hogy a hölgyek valóban férfiasabbnak tekintik a szőrösebb testet. Ugyan többen jeleztek a szőrösség mértékére utaló mennyiségi korlátokat, de egyértelműen kirajzolódtak a szőrszálak az álomférfi leírásában.
  • Ugyanakkor jó hír az is, hogy amennyiben a férfiembert csupasznak szánta a Teremtő, és nem növekszik rajta szőr, az még önmagában bajt nem jelentett. Azaz, ha természetesen csupasz, akkor csupasz, és kész, nem szőrösszívűek velük szemben a hölgyek.
  • Örömteli továbbá, hogy a megkérdezett nők véleménye egybehangzó az önkezű testszőrcsonkítást illetően is: köszönik, nem, vagyis nem kell a kínzó gyanta alá feküdnie a nők kegyeit keresve egyetlen férfiembernek sem. Ha valakinek adottsága a szőrtelenség, az rendben van, de a gyantázott vagy borotvált mellkas, combok, has, netán vállak, csekély számú kivételtől eltekintve általában nem nyerik el tetszésüket.

Mivel azonban ennek java adottság kérdése, a nők által megfogalmazott vélemény szubjektív, a szerelem vak, és jól amúgy is csak a szívével lát az ember, végeredményképpen mindenkit inkább csak arra buzdítanánk, tegyen testszőrével belátása szerint, illetve ha bizonytalan, konzultáljon a környezetében élő hölgyismerőseivel.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek