Egy kis előjáték az utcán? A szex nem feltétlenül a hálószobában kezdődik!

GettyImages-908748972

Ugyanolyan izgalmas lehet a szex előkészítése, mint maga az aktus, ha jól csinálod.

Függetlenül attól, hogy rövid vagy hosszú távú kapcsolatban élsz, és eleinte mindenféle előkészület nélkül hajlamosak vagytok egymásnak esni, az is izgalmas, ha már az étteremben vagy az utcán felcsigázod a partneredet akár anélkül, hogy hozzáérnél.  Az előjáték nem feltétlenül csak annyiból áll, hogy csókolóztok a kiszemelteddel, aztán végigsimítod az ujjaiddal a gerincét, és aztán máris az övcsatját keresed. A Glamour szexterapeutákat és szakértőket kérdezett arról, hogyan izgathatnád fel a társad anélkül, hogy hozzáérnél. 

Kezdd a hálószobán kívül!

A friss kapcsolatok egyik jellemzője, hogy nem feltétlenül a hálószobában történnek, nyilván ettől is lesz az egész annyira izgalmas. Ha szeretnéd, hogy egy kicsit spontánabbak legyenek a dolgok, próbálj előjátékot kezdeményezni a konyhában, az irodában, a garázsban vagy bárhol, ahol ezt általában nem teszitek meg – javasolja Claudia Six, szex- és párkapcsolati coach, szexológus. „A spontaneitás izgalmasabbá teszi a dolgokat” – fogalmaz. Utána akár a hálószobába is vezetheted a párodat, de ha éppen a konyhapulton végzitek, még izgalmasabb a dolog. Meglepő, hogy a pillanat hevében milyen kreatív tud lenni az ember. 

Forrósítsd fel a hangulatot!

Játssz egy kicsit a hőséggel! Például próbáld ki, hogy forró viaszt csepegtetsz a partnered testére – először azért nem rossz ötlet, ha őt is megkérdezed róla –, vagy használhattok olyan síkosítót is, ami melegérzetet ad. Próbáljátok ki utána a jégkockát is! A hideg és a meleg váltogatása finom borzongást okoz majd mindkettőtöknek – állítja a coach.

Legyen az előjáték egész napos esemény

Az előjátékot nem érdemes csak a hálószobára korlátozni. Tulajdonképpen bármit bevethetsz, ami izgat, legyen szó szexi üzenetekről, szemezésről séta közben, vagy egy lopott csókról, miközben ő éppen mással foglalkozik – az előjáték elkezdődhet jóval a szeretkezés előtt. Egész nap ugrathatjátok egymást, ha úgy tetszik!

Fordíts a rutinon 

Ha minden szeretkezésetek kísértetiesen hasonlónak tűnik, akkor az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy megváltoztatod a rutint. Például ha megszoktátok, hogy mindig este bújtok össze, próbáljátok ki, hogy milyen reggel szerelmeskedni!  Általában nem kapcsoljátok le a lámpákat? Gyújts gyertyát! 

GettyImages-908748972
Foremniakowski / Getty Images Hungary

Nézzetek együtt szexi filmeket

Ha te és a partnered is szeretitek a pornófilmeket, vagy legalábbis felkelti a fantáziádat a gondolat, próbáljátok ki, hogy milyen, ha együtt néztek felnőttfilmeket. Barbara Winter szexológus, az Amerikai Szexológiai Testület munkatársa és klinikai felügyelője azt javasolja, hogy utána beszéljetek arról, hogy melyikőtöknek mi tetszett és mi nem, mi az, amit kipróbálna, vagy mi az, amit nem. Az ilyesmi néha olyan ötleteket adhat, amelyekre korábban nem is gondoltál. Ha úgy érzed, ez neked sok, kereshetsz úgynevezett feminista pornóoldalakat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek