Ettől olyan jó nő a spanyol királyné még az ötvenhez közeledve is

GettyImages-1349273738
Olvasási idő kb. 5 perc

Az biztos, hogy napjainkban, amikor a külsőségeknek olyan nagy fontosságot tulajdonítunk, amikor a tökéletes megjelenés alapkövetelmény, akkor egy európai uralkodó feleségének külseje különösen górcső alá van véve. És valóban, a fizikai munkától, anyagi gondoktól megkímélt, kifogástalanul öltöztetett és szinte csak makulátlan külsővel rivaldafénybe állt királynők és királynék többnyire meg is felelnek a jelen kor szigorú kívánalmainak.

VI. Fülöp, Spanyolország királyának lassan az ötödik X felé haladó neje, Letizia Ortiz, a vitatott létjogosultsággal és cselekedetekkel "büszkélkedő" spanyol királyi család azon tagjai közé tartozik, akinek külső érdemeit mindenki elismeri. 

A kétgyerekes családanya kifejezetten híres ragyogó bőréről, csillogó és dús hajáról, jellegzetes tekintetéről, de főleg kidolgozott váll- és karizmairól, formás lábairól és kifinomult öltözködéséről. Ez utóbbiakkal kapcsolatban a mögöttünk hagyott nyáron többen is meglepődtek. A Mallorcán nyaraló királyi család boldog asszonykája ugyanis volt olyan bátor, hogy szupermodelleket megszégyenítő sziluettjére és különösen jó lábaira a nyári kánikulában mindössze egy sortnadrágot húzzon. Sőt, miniruhában is mutatkozott. 

Ezen többen elképedtek, ki ezért, ki azért...
Ezen többen elképedtek, ki ezért, ki azért...Carlos Alvarez / Getty Images Hungary

Persze, rögtön sokak fürkészni kezdték a filozófiai kérdést: van-e joga, szabad-e neki, illik-e ilyet csinálnia.

A választ mindenki vérmérséklete szerint maga is megadhatja ezekre a költői kérdésekre, de addig is, míg ki-ki eldönti, fussunk át szépségpraktikáin, hátha mi is tudunk belőle hasznosítani párat, főleg, hogy nagy titok nincs benne.

Anyós és menye

Anyós és menye, idén nyáron Mallorcán
Anyós és menye, idén nyáron MallorcánCarlos Alvarez / Getty Images Hungary

Persze, vannak olyan európai uralkodóházak, ahol biztosan nem nézte volna jó szemmel a magas rangú anyós, ha a menye ekkorka sortnadrágokban vagy ilyen rövid miniruhákban flangál a lesifotósok előtt. II. Erzsébet például kicsit szigorúbb kereteket szabott Diana hercegnőnek, de láthatóan 

Letiziának nem gyűlik meg a baja anyósával a lenge viselet miatt.

A görög származású exkirályné, a t. anyós, évtizedek óta a Palma de Mallorca-i nyári rezidencián vészeli át a nyári meleget, s illusztris nemzetközi vendégek mellett családját és unokáit is minden évben vendégül látja ott. Idén a családi nyaralást Fülöp és Letizia amúgy is Mallorcára tervezte, s ha már ott voltak, a kedves mama idén először otthont adott nyári palotája udvarán a baleári közösség hagyományos éves fogadásának, mintegy 300 meghívottal.

Mozgás

Akár épp egy kifutón is lehetne
Akár épp egy kifutón is lehetnePaolo Blocco / Getty Images Hungary

Letizia az ötvenhez közel is irigylésre méltó külső megjelenése csak részben tudható be a szerencsés géneknek.

A királyné nagyon tudatosan és annál többet tesz előnyös adottságai megtartásáért,

azért, hogy válla és felkarja híresen definiált izmokkal büszkélkedhessen, és hogy lábait napjainkig az elképzelhető legnagyobb hosszúságban mutassa. Ennek elérése érdekében saját testsúlyos tornagyakorlatokat végez, például karjaival a falnak háttal támaszkodva hajlításokat. 

Súlyzózik, fut, kihasználva a latin temperamentumot, zumbázik, jógázik, és nem utolsósorban falat mászik.

Hogy ne kelljen sokat bumliznia, ha valamitől épp a falra mászna, lakóhelyükre, a Madrid közelében lévő Zarzuela-birodalomba nemrégiben mászófalat építtetett, amelyet legalább heti egyszer használ is. Barátai szerint is a sportban éppen annyira maximalista, mint minden másban, ezért nagyon is komolyan veszi, s ez az, aminek az eredménye szemmel látható.

Táplálkozás

A harmonikus és szép külső megteremtésének több pillére is van
A harmonikus és szép külső megteremtésének több pillére is vanChesnot / Getty Images Hungary

Amellett, hogy Letizia a mediterrán diéta híve, vagyis sok zöldséget eszik, gyümölcsöt, halat, olívaolajat, követője annak a Nicholas Perriconénak, akit többek között Julia Roberts és Uma Thurman is táplálkozási tanácsokkal ellátó orvosának vall.

Letizia hűtőszekrényéből sosem hiányzik a spenót, a mángold és a kelkáposzta. Étrendjében sok a hal, a tojás, a zabpehely, a tejtermékek, a zöld tea, a piros gyümölcsök, a kurkuma, a kakaó, az extraszűz olívaolaj és a kombucha tea, amely egy bélflóraegyensúlyt támogató táplálékkiegészítő.

Arcápolás, smink, haj

Természetesen sok gondot fordít bőre épségére, a folyamatos hidratáltság érdekében a kellő folyadékbevitelről mindig gondoskodik egyéb arcápolási rutinjai mellett. Amit ezekből tudni lehet, az már inkább csak visszafogott sminkjével kapcsolatos. Jellegzetes tekintetének egyik kulcsa a szemceruzával mindig kihangsúlyozott vízvonal, vagyis szeme alsó, belső ívének kihúzása. Hajában már az első ősz hajszálakat is megfigyelhették a fanatikusabb követők, de a természetesség jegyében ezt sem mindig takargatja.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek