A testpozitivitás magyar nagykövete mesél arról, szerinte mit jelent az egészséges életmód

Kozma Rita (7)
Vermes Nikolett

Kozma Rita hatására magyar nők ezreinek sikerült elfogadni és megszeretni önmagukat. A cél, hogy még többen kövessék őt egy kiegyensúlyozott élet reményében. A plus size egyik hazai úttörőjével beszélgettünk.

Ritával egy vacsora alkalmával találkoztam, ott volt mellettünk Zimány Linda, és még számos, a külsejéről híres ember. Ritával kilógtunk a sorból, ő telt alkatú, én túl sovány. Mégis ő volt a legelragadóbb egész este, az ő társaságát keresték mások, mindenki vele akart lenni. Ezzel igazolta, hogy nem a modellalkat teszi az embert. Mint mondja, nem attól leszünk szerethetők, hogy kifogástalan alakkal rendelkezünk. A belső teszi értékessé az embert. Rita életével is igazolja mindazt, amiről beszél. Valóban boldog, valóban elégedett magával a pluszkilók ellenére, valóban boldog párkapcsolatban él, valóban ragyogó! Hogy csinálja?

Ne dőljünk be a hamis fotóknak!

„Több mint tíz évet dolgoztam korábban a médiában divatszerkesztő pozícióban. Szerettem a munkámat, de mindig motoszkált bennem egyfajta hiányérzet, amikor minden divatanyagban ugyanolyan testalkatú lányok fotóit néztem. Éreztem, hogy valami sántít ezekben az anyagokban, holott a képeken egészséges, vékony lányok álltak” – kezdi a történetét, ami egy találkozással folytatódott. A stílustanácsadó egy munka során ismerkedett meg Tóth Verával. Az énekesnőn akkor súlytöbblet volt, és ehhez mérten egy előnyös ruhakollekcióra volt szüksége, Rita összeállítása pedig olyan jól sikerült, hogy Vera az összes szettet beszerezte magának. Ezen a ponton jött a felismerés. „Nem lehet mindenki S-es méret! Sokkal többen vagyunk azok, akik nem felelnek meg a konfekcióméretnek, a divatipar mégsem ránk teszi a hangsúlyt, hanem nádszálvékony modellekkel reklámozza termékeit. Ezen felbuzdulva eldöntöttem, hogy a jövőben csak telt nőkkel fogok foglalkozni. Egyszerre vágtam bele egy új vállalkozásba, és segítettem a testsúlyproblémával küzdő embereket.” Innentől kezdve sorra érkeztek az üzenetek, a telt nők jól akarták magukat érezni a bőrükben, és kíváncsiak voltak a titokra.

Kozma Rita jelmondata: Nem csak egyféle szépség létezik
Kozma Rita jelmondata: Nem csak egyféle szépség létezikSzalkai Tamás

Amint kívül, úgy belül

A titok nem más, mint az önismeret. Mi kell ahhoz, hogy boldogan álljunk tükör elé? „Kezdjünk el örülni saját magunknak! Fogalmazzuk meg, hogy mi mindenért lehetünk hálásak. Például:

boldog vagyok a jó egészségem miatt; nincsenek egészségügyi gondjaim; minden végtagomat használhatom; tudok mosolyogni; nincsenek előttem fizikai korlátok a járásban és a többi.

Majd kezdjük el magunkat megjutalmazni! Mondjuk, olvassunk olyan könyveket, amikre mi vágyunk, és ne olyanokat, amiket ránk erőltetnek; együnk egészséges ételeket és finom ételeket; ne sanyargassuk magunkat kényszerű lemondásokkal; kövessünk számunkra inspiráló embereket a közösségi médiában; és ami nagyon fontos, hogy mozogjunk!” – mondja Rita, majd hozzáteszi, hogy az egészség is hozzájárul az önszeretethez. 

A plus size nem egészségtelen életmódot jelent

A plus size szemlélet nem egyenlő az egészségtelen életmóddal. A pluszkilók nem a felelőtlen életre mondanak igent, hanem önmagunk megismerésére. A kóros elhízás komoly egészségügyi szövődményeket okoz, vagyis nem az a cél, hogy mindenki lemondjon a kiegyensúlyozott táplálkozásról és a mozgásról, a cél sokkal inkább az, hogy a nők belássák, nem a darázsderéktól lesznek értékesek. „A plus size nem egészségtelen életmódot jelent, a plus size valójában egy mérettartomány, és lehet az is pluszméretű, akinek erősebb a háta, dúsabbak a mellei vagy éppen szélesebb a csípője.

Egy nagyobb méretet viselő lány, nő is lehet csinos, csak éppen itt-ott nagyobb méretet visel, mint M vagy L, ami pedig teljesen rendben van, hiszen nem csak egyféle szépség létezik.”

Lássuk be, hogy értékesek vagyunk, és ennek megfelelően elégítsük ki testünk igényeit. Vagyis az ép testben ép lélek fordítva is igaz: egy rendezett belső kiegyensúlyozottabb, szerethetőbb külsőt ígér. Ebben áll az önelfogadás mestersége. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra