Szexuális zaklatással vádolja Emily Ratajkowski a Blurred Lines sztárját

GettyImages-1340149097

A popsztár megragadta a topmodell csupasz mellét, miközben a Blurred Lines című dal videoklipjét forgatták. A férfi állítólag részeg volt.

Emily Ratajkowski hamarosan megjelenő, My Body című önéletrajzi könyvében azt írja, hogy a 2013-ban megjelent klip forgatása alatt az R&B énekes a beleegyezése nélkül fogdosta őt. A dal egyébként villámgyorsan a toplisták első helyére került.

A topmodell beszámolója alapján Robin Thicke megfogta a csupasz melleit, és azt is tényként állítja, hogy a forgatásra az énekes „kissé részegen” érkezett vissza.

Emily Ratajkowski egyike volt a három modellnek, akik félmeztelenül jelentek meg a videóban Thicke, Pharrell Williams és a rapper TI mellett. Remélhetőleg a másik két férfi nem nézte végig szó nélkül a jelenetet. A most harmincéves Ratajkowski hamarosan megjelenő első könyvében vádolja a férfit, és azt is leírja, hogy kezdetben élvezte a forgatást, amelyet teljesen női csapat segítségével végeztek – írja a BBC.

Azonban a forgatás öröme hirtelen megszakadt, amikor Robin Thicke valami oknál fogva úgy érezte, hogy jó móka lenne a topmodell csupasz mellét megérinteni.

„A semmiből, hirtelen hűvösséget és valami idegent éreztem, ahogy egy idegen keze hátulról a csupasz mellemet szorítja. Ösztönösen eltávolodtam, és visszanéztem Robin Thickére” – fogalmazott és hozzátette, hogy érezte, ahogy a teljesen megsemmisül megalázottságában. 

A videóklip rendezője, Diane Martel a Sunday Times-nak arról beszélt, hogy emlékszik az esetre. 

„Emlékszem arra a pillanatra, amikor megragadta Emily mellét. Mögötte állt, mivel mindketten oldalt álltak nekünk” – idézte a nő, bár azt nem részletezte, hogy a rendező, aki szintén nő, helyrerakta-e az énekest. Annyit azért hozzátett, hogy Thicke később bocsánatot kért. Nem mintha azzal meg nem történtté lehetne tenni az ilyen, vagy ehhez hasonló hasonló eseteket. 

A 44 éves Thicke egyelőre nem válaszolt a BBC megkeresésére

A Blurred Lines egyébként szép kis karriert futott be, mert világszerte vezette a toplistákat, 2014-ben pedig az Egyesült Királyságban minden idők legtöbbet letöltött dala volt. 

A dalszövegeket és a videoklipet azonban elég sok kritika is érte. Az egyik például, hogy sokak értelmezése szerint a szám a beleegyezés nélküli szexről szól. Pharrell Williams később elismerte, hogy zavarba hozta a szöveg. Hogy ez valóban így van-e, annak nyilván csak ő az egyedüli megmondhatója, a forgatáson történtek azonban utólag nyilván új kontextusba helyezik az ügyet. 

Egyébként pont Thicke – a mellmardosó – volt, aki megvédte a videót, és 2013 -ban azt mondta a BBC-nek, hogy a kritikusok egyszerűen csak nem értik, hogy miről szól a szám. Két évvel később, 2015-ben pedig úgy nyilatkozott a New York Times-nak, hogy a szövegeknek nem szexuális konnotációi voltak. „Soha nem írtam és nem is írok ilyen negatív hangú dalokat” – fogalmazott akkor. 

Nos, ezek után erre a kijelentésre azért nem vennénk mérget. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra