Híres nevezetességek körül meztelenkedtek a cambridge-i egyetem hallgatói az egészségért

GettyImages-108310583

A pénzt jótékony célokra ajánlották fel.

A Cambridge-i Egyetem diáksportolói versenynaptárt állítottak össze, amelyben meztelenül pózoltak, hogy pénzt gyűjtsenek az egészségtudatosságra. A főiskola 12 sportcsapatának csaknem 80 játékosa vett részt az akcióban, amelynek lényege, hogy az Egyesült Királyság leghíresebb nevezetességei körül pózolnak teljesen meztelenül.

A „Cambridge Blues Naked Calendar” című kollekció már el is kapkodták, szóval, aki szereti teleaggatni a falat meztelen képekkel, erről az akcióról sajnos már lecsúszott. 

A diákok egyébként olyan helyeken modellkednek, mint a Grantchester Meadows és a cambridge-i Sedgwick Földtudományi Múzeum. A sportolók felszerelésüket használták, hogy eltakarják a lényeges pontokat a naptári fotózásokon – írja a New York Post.

A kacér fotókat minden évben elkészítik, ugyanis ez az egyetem hagyományaihoz tartozik. A képeket Andrew Wilkinson fotós készítette. Az egyik felvételen egy csomó nagyon izmos – értsd, ilyet egész életedben nem láttál – fiatalember pózol, akik futballsisakjukkal takarják el legnemesebb részüket, miközben tengernyi virág mögött pózolnak.

Egy másik képen a lovascsapat látható, amint lovak mellett modellkedik, míg egy másikon a lacrosse csapat pózol a Museum of Classical Archaeology-ban. Alább néhány tavaly készült kép látható. 

Wilkinson, a háttérmunkákról azt mondta, minden fénykép készítésénél nagyon oda kell figyelni, hogy valóban semmi olyasmi ne látszódjék, amit nem akarnak láttatni. Sokat finomítottunk a pózokon, például: „Ezt egy kicsit emeld feljebb” vagy „Csak fél centit mozdultál”” – mondta Wilkinson a finomhangolásról. A sportfelszereléseiket azért használtuk, hogy megőrizzük az egyszerűséget – magyarázta. 

A sportolók természetesen megkérték a szükséges engedélyeket a nyilvános meztelenkedéshez, és bár ügyeltek arra, hogy senkinek ne okozzanak kellemetlenséget a nem hétköznapi kosztümmel, azért volt, hogy éppen a környéken járt néhány futó, vagy volt, aki arra sétáltatta a kutyáját. Hogy ez véletlen egybeesés lehetett-e vagy sem, valószínűleg sosem derül ki. 

A naptárból eladásából befolyó összegből négy egyesült királyságbeli jótékonysági szervezet kapja: Jimmy’s Cambridge, Teenage Cancer Trust, Student Minds és Rainforest Trust.

Oszd meg másokkal is!
Mustra