Idén is keressük az Év Szupertanárát: Így tudsz pályázni

cover

Az idei év sosem látott kihívások elé állította a magyar oktatási rendszert. Milyen volt egyik napról a másikra bevezetni a digitális oktatást? Vajon milyen lehetőségei voltak az intézményeknek, és mit tudtak ebből kihozni az ország legszuperebb pedagógusai?

Magyarországon nincsenek könnyű helyzetben a tanárok, a világjárvány és a karantén pedig újabb akadályokat gördített eléjük. Bár a legtöbb gyerek számára egyáltalán nem idegen a digitális tér, az oktatás digitalizációja minden résztvevő számára megpróbáltatást jelentett. Egy pillanat alatt alakult át az eddig ismert rendszer, a tanárok és a diákok hónapokon keresztül csak monitoron látták egymást, azok a módszerek pedig, amik eddig segítettek fenntartani a gyerekek érdeklődését és hozzájárultak ahhoz, hogy könnyebben menjen a tanulás, sok esetben teljesen hatástalanná váltak.

Az év online Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. Pályázatunkra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, egyedi módszereikkel színes foltjai a magyar oktatásnak, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik sikeresen alkalmazkodtak a digitális oktatás, a homeschooling rendszeréhez, könnyen veszik az akadályokat, és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó .

Ha ismersz ilyen pedagógust, oszd meg vele a felhívást, ha pedig úgy érzed, te vagy az, akit keresünk, jelentkezz! Amellett, hogy módszereiddel, hozzáállásoddal példát mutathatsz egy egész országnak, értékes nyereményekkel gazdagodhatsz te és az iskolád is.

Mit kell tenned a részvételhez?

Írd le egy oldalban, milyen kreatív és egyedi módszereket vetsz be, hogy a gyerekeknek élmény legyen a tanulás, ha van, bátran csatolj az anyaghoz képet vagy videót is – lehetőség szerint ezeket (vagy az ezekre mutató linket) is helyezd el a pályázati dokumentumban. A pályázatokat a szupertanar@divany.hu címre várjuk 2020. július 20-ig.

Mit nyerhetsz?

A verseny fődíja a Lidl jóvoltából

  • egy vadiúj iPad Pro,
  • egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány,
  • valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.
Korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesültek idén a tanárok
Korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesültek idén a tanároksvetikd / Getty Images Hungary

Milyen feltételekkel vehetsz részt a versenyen?

A versenyben akkor vehetsz részt, ha Magyarországon élsz, aktívan, általános vagy középiskolai tanárként dolgozol, elolvastad és elfogadtad a versenyszabályzatot, arccal és névvel vállalod elképzeléseidet, illetve azt, hogy ezeket közzétegyük, és hajlandó vagy kamera elé állni július 27-én, ha bekerülsz a döntőbe, illetve augusztus 6-7. között egy előre egyeztetett időpontban, amennyiben te leszel a pályázat győztese.

Ki választ nyertest?

A beküldött pályamunkák közül háromtagú zsűri választja ki a három legjobbat, akik a fődíjért versenyezhetnek. A zsűri tagjai:

  • Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője;
  • Halvax Julianna, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanítója, a 2019-es Szupertanár verseny győztese;
  • és a 15 éves Emma, egy budapesti hatosztályos gimnázium tanulója. A zsűriben ő képviseli a diákok szempontjait.

A zsűri által választott három döntős közül a Dívány olvasói szavazással döntik el, hogy ki nyeri a fődíjat.

A részletes versenyszabályzatot az alábbi linkre kattintva olvashatod:

kapcsolódó „Az Év Szupertanára” nyereményjáték részvételi szabályzata
Oszd meg másokkal is!
Mustra