Mennyire emlékszel a Magyar népmesék sorozatra? Teszteld!

Az igazán jó mese nem csak a gyerekeké. A jelképekkel teli mesevilágba kicsiknek és nagyoknak is jólesik befeledkezni: a hősök élettörténeteiben akkor is magunkra ismerünk, ha a mesék szokásos közegei, a falu, a királyság és az Óperencián túli világ nem is a mindennapjaink részei.

A magyar népmesekincs ráadásul páratlanul gazdag: bár mindannyian tudjuk, mik A csillagszemű juhász vagy Zöld Péter történetének főbb állomásai, egy-egy történet számtalan, egymástól kisebb részleteiben eltérő verzióban ismert.

A magyar népmese napja alkalmából készített kvízünkben ezért egy mindannyiunk által ismert forráshoz, a Magyar népmesék című animációs sorozathoz fordulunk segítségül, és az egyes mesékkel kapcsolatban az azokban megjelenített verziókra hagyatkozunk a szereplőkkel, az esemény egyes részeivel, helyszínekkel kapcsolatban. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Otthon vagy a magyar népmesék világában? 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra