Kell-e bikinifelső egy óvodás kislányra a strandon? Most kiderül!

Már javában zajlik a strandszezon, a lehető legtöbb időt töltjük a családdal, lehetőleg vízparton. De mint mindenhol, itt is vannak íratlan szabályok, ezeknek pedig mindenki saját belátása szerint igyekszik megfelelni.

Az például elég egyértelmű, hogy felnőttként nem teszi közszemlére a mellét az ember lánya, hiszen sokan vannak, akik zavarban érzik magukat egy ilyen helyzetben. Az azonban korántsem ennyire evidens, hogy mi a helyzet a óvodáskorú kislányokkal. A kérdést, hogy ilyen fiatal korban szükség van-e bikinifelsőre, egy korábbi cikkünkben jártuk körül, olvasóink pedig a Facebookon osztották meg velünk véleményüket.

Egy kérdés, amiben nyugodtan dönthet a gyerek 

A kérdésre, miszerint kell-e bikinifelső egy óvodás kislányra a strandon, nagyjából 2 100 szavazat érkezett, és a válaszadók 58 százaléka szerint teljesen felesleges ekkora korban felsőt adni a lányokra. Voltak persze, akik szerint már a gyerek születésétől kezdve tanítani, szoktatni kell arra, hogy a nemének megfelelően viselkedjen, öltözködjön, de a legtöbb olvasónk ennél lazábban kezelte a kérdést, sokan saját gyerekkori tapasztalataikat osztották meg a hozzászólásokban.

„Nagycsoportos voltam, amikor én akartam bikinit, mert az olyan nagylányos. Kis topos volt, én választottam a színét meg a mintáját. Legszívesebben mindig abban flangáltam volna, mert szép volt. És szerintem más óvodásnak is ez a legfőbb szempont. Menő oroszlánkirályos vagy rózsaszín flamingós.”

„Közel 60 éves vagyok, a Balaton mellett nőttem fel. Emlékszem, hogy 8 éves koromban is egy szál fürdőnadrágban jártam le a vízre. Ez volt a természetes. Talán 10 évesen lett az első bikinim. Amikor kicsi lányokra bikinifelsőt adnak, az szerintem divatmajomkodás.”

„Én oviban követeltem. 8-10 évesen nem hordtam (nem is volt mit takarni). Lényeg, hogy drága szüleim meghagyták nekem a döntés szabadságát és nagyon jól tették!”

„Még túl pici. Amíg nincs mit takarjon, felesleges. Ráér még bőven. Nekem is kislánykoromban csak alsóm volt, nem is tudom, hány évesen kezdtem el hordani egyberészest. Gyerekként a lényeg úgyis az, hogy mehessenek a medencébe.”

Sok minden szól amellett, hogy egy ovisnak simán elég egy bugyi is
Sok minden szól amellett, hogy egy ovisnak simán elég egy bugyi isAnnie Engel / Getty Images Hungary

Több olvasónk szülőként is ezt a hozzáállást tartja a legjobb megoldásnak. Minden gyerek más miatt szeretne vagy éppen nem szeretne felsőt venni, szülőként pedig talán a legjobb, amit tehetünk, ha tiszteletben tartjuk a gyerek igényét.

„Amíg a lányaim nem jelezték, hogy kérik a bikini felsőjét is, addig csak bugyiban fürödtek. Csodaszép barnák voltak. 8 éves koruktól már kérték a felsőt is. És ez így rendben is van.”

„Szerintem nem kell, de a kislányok szeretik utánozni a nagylányokat.”

„Szerintem felesleges, de ha a kislányom azt szeretné, akkor felveheti majd a felsőt is. Annyiból praktikusabb a kétrészes, hogy könnyebb cserélni a vizes alsót.”

És bár voltak olyan hozzászólók is, akik szerint elképzelhetetlen, hogy egy kislány bikinifelső nélkül mutatkozzon a strandon, úgy tűnik, a legtöbben mégis a gyerekre bízzák a döntést. A következő alkalommal megnézzük, hogy mit gondolnak olvasóink arról, vajon rosszabb-e egykeként felnőni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra