Szent János Kórház - Reális elvárásokat támasztó anyukáknak ajánlom

Zanza!

Eszter a Jánosban szült, és úgy tervezi, legközelebb is ott fog. Szerinte sok kismama kicsit elrugaszkodik a valóságtól, amikor szülni készül, így nem biztos benne, hogy másnak is tetszene, ő mindenesetre ajánlja. A szülésznő és a csecsemős nővérek rendesek voltak, ez mindenképpen a XII. kerületi kórház szülészete mellett szól.

Ha még nem szültél, nézz körül, melyik szülészet áll szívedhez legközelebb, ha pedig már igen, írd meg te is kórházfigyelődet, és segíts azoknak, akik most választanak kórházat! Küldd el élményeidet a poronty@divany.hu címre! Köszönjük!

Fotó: rehabilitacio.net
Fotó: rehabilitacio.net

Szent János Kórház, Budapest

Mikor szültél itt?

2011. március

Általános tapasztalat

Fontos az elején leszögeznem: SENKINEK sem adtunk hálapénzt. Csak az orvos volt "fogadott".
A szülőszoba modern, szép és tiszta, ellentétben a kórteremmel. Kifejezetten kosz nem volt, de az állapotok siralmasak. Az ott dolgozókkal próbáltam a lehető legkevesebbet kommunikálni, de alapvetően mindenki rendes volt.

Terhesgondozás

Az orvosom rendelőjébe jártam terhesgondozásra, a kórházba csak CTG-re és laborvizsgálatokra mentem. Minden flottul ment, a CTG-re előre időpontot kell kérni, aki ott dolgozik, nagyon jó fej és kedves is, és folyamatosan pörög. Az ultrahang volt problémásabb, mert nem jöttem még rá, hogy milyen sorrend volt... sorszám nincs, és simán bementek olyanok, akik jóval utánam érkeztek, és behívták őket. Szóval az siralmas volt, de háromszor kibírtam, itt kellett csak várni.

Pontozás: 9/10

Szülőszoba

Éjszaka érkeztünk szülni. Szülőszoba a másodikon, lift nincs. Kellemetlen volt felsétálni, el is tartott egy darabig. Az ügyeletes szülésznőre nagy szeretettel gondolok, nagyon kedves volt, de nem bájolgott, szaktudása - amennyire én meg tudom ítélni - nagyon rendben volt. Nem volt végig mellettem, de ez nem is volt baj. Rövid időszakokra hagyott magamra, de nem voltam egyedül, apuka bent lehetett végig. A szülésznő maximálisan támogatott, és még kedves szavai is voltak, ami nagyon fontos volt.

A szülőszoba nagyon szép, modern, tiszta, felszerelve minden jóval - nekem nem igazán volt lehetőségem/ energiám igénybe venni pl. a kádat, összesen 6 órát töltöttem ott:)

Pontozás:
10/10

Gyermekágy

Hm... vegyesek az érzéseim. Nyolcágyas kórteremben voltam, de csak ketten voltunk. Vannak alapítványi 1-2 ágyas szobák, azok nem tudom, hogy néznek ki. A mi 8 ágyasunk tiszta volt, de siralmasan lepukkant. A szülés után kicsit kellemetlen volt egy emeletet lesétálni, majd be a szobába, és felmászni az ágyra, de valahogy megoldottuk. Nagyon kedves csecsemős nővéreket fogtam ki, megmutattak egy csomó mindent, kivéve a fürdetést, mert hát akkor be sem lehetett menni. Akkor hoztam el a babát, amikor akartam, és annyit volt velem, amennyit akartam. De éjszaka szerettem volna pihenni, és ez sem jelentett problémát.

Az osztályon volt 1-2 bunkó nővér, de nem igazán vettem fel. Kellemetlen volt, hogy új ágyneműt kértem, mert véres lett. Mondták, vigyem oda nekik, majd ott álltam 20 percet a folyosón, mert épp a számítógépet bámulta, és aztán pofavágások között hajlandó volt adni nekem egy új lepedőt....

De összességében pozitív élményeim vannak.

Pontozás: 9/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról

Valószínűleg azért, mert a szülés simán ment, és utána is minden rendben zajlott, komplikációk nélkül, és valószínűleg azért is, mert nem vártam különleges bánásmódot, így a véleményem, hogy persze, mindenki túlterhelt és fáradt, kevés a pénz, stb. De a dolgukat elvégezték, bónuszként volt, aki kedves is volt, és nagyon jó emlékeim vannak.

Ajánlod más anyáknak?

Hm... én igen, és legközelebb is ott szeretnék szülni. De manapság olyanok az igények a szülő nők részéről, hogy nem tudom, mi felelne meg a többségnek. Sokukkal beszélgettem, és az az általános tapasztalatom, hogy vissza kellene térni a valóságba. Ha az ember szülni megy, akkor ne arra készüljön, hogy egy all inclusive nyaralásra megy egy 5 csillagos hotelbe - hacsak nem egy magánklinikán szül.

Az ott dolgozókról annyit, hogy lehet, hogy gyermekem születése nekem egy egyszeri, megismételhetetlen boldog pillanat, de nekik ez a sokadik már aznap is. Szóval szerintem a mi részünkről is alkalmazkodni kellene a körülményekhez.

Ha valaki képes erre, akkor igen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szent János Kórház

1125 Budapest, Diós árok 1-3.
Tel.:1/458 4500

www.janoskorhaz.hu 

Blogmustra