Egészségesnek tűnnek kaliforniai a nyolcas ikrek

Úgy tűnik, egészségesek a dél-kaliforniai nyolcas ikrek, négyen már szájon át kapnak táplálékot, édesanyjuk pedig boldog - újságolta el a kórház illetékes orvosa. Mandhir Gupta, a bellfloweri egészségügyi központ újszülöttszakorvosa kedden számolt be a hétfőn világra jött gyermekek - hat fiú és két kislány -, valamint édesanyjuk állapotáról.



A anya (akit saját kérésére nem nevezett meg a kórház) boldogan pihen a kilenc héttel előbb érkezet bőséges gyermekáldás után. A terhesség 23. hetében feküdt be a kórházba, és 46 tagú orvoscsoport segítségével császármetszéssel szülte meg az ikreket. A nyolcadik babáról az orvosok sem tudtak, így meglepetés volt az érkezése. A kórháziak egyébként A-tól H-ig betűvel jelölték meg a kicsiket, mert még nem kaptak valódi nevet, írja az MTI.

"Elég könnyű elnézni egy kisbabát, mikor hétre számít az ember" - mentegetőzött Harold Henry, az orvosteam egyik tagja. A kicsik közül hárman még oxigént kapnak, de csak az orrukon keresztül, rásegítésképpen, így valójában mind a nyolcan egyedül lélegeznek - magyarázta Gupta. Legalább négy gyerkőc szájon át táplálását is tervbe vették a keddi nap folyamán. Az anya mind a nyolc bébit szoptatni szeretné, de egyelőre ez nem lehetséges, mert túl kicsik, és inkubátorban kell maradniuk.

A kórház semmiféle felvilágosítást nem adott arról, hogy az anya vajon szedett-e termékenységet fokozó gyógyszert a teherbeesés előtt. A 670 gramm és 1470 gramm közötti súllyal született gyerekek két hónap múlva térhetnek haza. Édesanyjuk egy hétig marad a kórházban. A világon először 1967-ben Mexikóvárosban születek nyolcas ikrek, de 14 órán belül mindannyian elhunytak. 1998-ban az Egyesült Államokban, Houstonban jöttek a világra nyolcas ikrek, három hónappal idő előtt. Egyikük egy héttel később elhunyt, a többiek decemberben ünnepelték tizedik születésnapjukat, számol be az MTI.
Oszd meg másokkal is!
Mustra