Titkos módszerrel gyógyít a rejtélyes orvos

Olvasási idő kb. 7 perc

pearl-leadVolt, aki a kerekesszékből állt fel, volt, aki az epilepsziából gyógyult dr. Eric Pearl páciensei közül – az úgynevezett spirituális kommunikáción alapuló gyógyítás mestere Magyarországon tartott előadást, ahol meggyógyított egy nőt, és élménybeszámolóit hallva az X-akták írói is transzba estek volna.

cikk-tipus-riport


„Elgondolkoztunk már azon, hogyan is gyógyul a test? Nem a biokémiai modellen keresztül, ahogy tanították. Mára ez a modell már halott. A test fénnyel, frekvenciával, információval gyógyul”- állítja dr. Eric Pearl, az úgynevezett spirituális kommunikáción alapuló gyógyítás képviselője.
 

Gyógyító one man show

A Los Angelesben élő szakemberről az a hír járja, hogy világhírű. Spirituális praxisában – vagy szavaival élve: a gyógyítás új spektrumában - szerzett tapasztalatait Kapcsolatteremtő gyógyítás címmel magyarul is megjelent könyvében foglalta össze. A kiadványt megjelentető Édesvíz kiadó meghívására a doktor egy szinkrontolmács segítségével délutáni előadást tartott több száz vendégnek a Vista Rendezvényközpontban. Amellett, hogy a pódiumon meggyógyított egy nőt, elmesélte, milyen transzcendens úton vált gyógyítóvá, miért orrol az energiagyógyítást művelőkre, és épp csak azt nem fejtette ki, pontosan mi ez a technika, amit viszont ő gyakorol. Júniusban ugyanis visszatér, és követőit megtanítja gyógyítani egy három napos szemináriumon, amelyhez ezen az elődáson tette magát emlékezetessé.

A doktor kis híján két órás előadása olyan volt, mint egy főműsoridőbe illő one man show, ahol olyan történetek is elhangzottak, amelyeket ha könyvben olvastam volna, azt hittem volna, hogy Rejtő Jenő írt álnéven ezoterikus irodalmat.   
 

Energiagyógyászat

Az energiagyógyászat az emberi test biológia folyamatai által generált elektromos mezőkre és az élő szövetek termelte energiára koncentrál. A betegségre úgy tekintenek, mint energiaváltozásra. Az energiával gyógyító kapcsolatba lép az embert körülvevő energiatesttel és ezen keresztül hat a fizikai testre, hogy a belső egyensúly visszaálljon. A mai ágai többek közt az akupunktúra, a kineziológia, a homeopátia, masszázsterápia.

Az energiagyógyászattal problémák vannak

Kétségem sincs afelől, hogy dr. Eric Pearl karizmatikus személyiség és kedvvel-sikerrel gyógyít – ezt be is bizonyította. Ám úgy tűnik, alapvető törvényszerűség, hogy ha egy szakember a nyugati orvoslástól eltérő tevékenységét nem nonprofit formában végzi, akkor megjelennek a tömegeket hipnotizáló üzeneteket. A beszámolóban ezeket jegyzeteimből idézem, ugyanis az előadó mindannyiunkat megkért, ne használjunk diktafont. 

A tizenkét évig kiropraktőrként praktizáló orvos nem saját gyógyító pályájának bemutatásával kezdte az előadását, hanem – mivel tudta, a teremben orvosok és az energiagyógyászatot képviselő szakemberek is szép számban vannak – lázasan kritizálni kezdte az energiagyógyászatot. Véleménye szerint csak akkor válhat valaki gyógyítóvá, ha felül tud emelkedni a technikákon, és el tudja engedni azokat a szertartásokat, amelyek ezekhez az alternatív módszerekhez kapcsolódnak. 
 

Kiropraktikőr

A kiropraktőr és a csontkovács tevékenységét keverni szokták. Az előbbi olyan orvos, aki nemcsak a tünetekkel, hanem az okokkal foglalkozik, és a gerinc mellett a váll, a csípő és a végtagok ízületi kezeli, valamint izomproblémákat is, kevés erő kifejtésével, kifinomult technikával. A tünetekkel kapcsolatos neurológiai állapotfelmérést is végezhet. 

 

Ágnes keze tíz perc alatt meggyógyult

Ezután különféle reumatikus betegségekre kérdezett rá a közönségben, így talált rá egy negyvenes nőre, aki tizenöt éve nem tudja ökölbe szorítani a kezét, az ujjai csak félig hajlanak. Miután a színpadra hívta Ágnest, a keze körül néhány mozdulatot végzett, közben elmondta, mennyire élvezi a tevékenységet. Tíz perc sem telt el, a nő keze meggyógyult, Eric Pearlt pedig hosszan tapsolta a közönség. 

„Mitől gyógyult meg? Attól, hogy három erő együtt vibrál, együtt rezeg. Ezek az erők: a gyógyító, a személy, aki gyógyulni jött, és az Univerzum/Isten/szeretet, azt választjátok, ami a legjobban tetszik”- magyarázta az orvos, majd belekezdett egy transzcendens eszmefutattásba arról, hogy ez a csodás gyógyulás milyen okból történhetett meg. Ehhez a lélekvándorláshoz és a karma törvényéhez nyúlt. A jegyzetből idézve a történet így hangzott.
 

Feleségül veszlek, pokollá teszem az életed

Amikor meghalunk, visszatérünk abba fénybe, ahonnan jöttünk, ezt újra és újra megtesszük. Ahova visszatérünk, ott van mindenki, akit az életeink során ismertünk, és a fejünkhöz kapunk: tényleg te voltál az? Emlékszel, amikor azt tettem, és te azt tetted, és milyen dühösek voltunk egymásra? Csináljuk az egészet újra. Te ilyen formában születsz újra, és ezeket a leckéket segítek neked megtanulni, te olyanban, és azokat tanítod meg nekem. Elveszlek feleségül, pokollá teszem az életed. Utálni fogjuk mindketten, de rengeteget fogunk tanulni. Igyunk tehát most a feledés folyójából, és ugorjunk vissza. 

Igen ám, de mi van, ha Ágnes is ott volt akkor közöttünk? Mi van, ha azt mondta: nehéz fizikai kihívást fogok magamra vállalni, ami igazi korlát lesz a számomra. Tizenöt évig fogom ezt a terhet cipelni. És mindezt csupán egyetlen ok miatt, azért, hogy egy este, amikor mindannyian együtt leszünk egy nagy teremben, akkor búcsút mondhassak a tehernek. Akkor én leszek a fény, ragyogni fogok. 

Ágnes szerény nőnek tűnt, ekkor már visszaült a helyére és látszólag nem lelkesítette a doktor által vázolt lehetőség. Az előadás első órája már eltelt, amikor Eric Pearl belekezdett, hogy elmesélje saját történetét, ami az X-akták fénykorában, a kilencvenes években kezdődött. 
 

Nem stigmák voltak 

Már tizenként éve praktizáltam, amikor különös élmények értek egymás után. Egy éjszaka arra ébredtem, hogy az ágyam mellett magától kigyulladt a lámpa. Ilyen még sohasem történt. Éreztem, hogy emberek vannak a házban, ezért fogtam a paprikaspray-t és a dobbermanomat, és körülnéztem. Sehol senki nem volt. 

Másnap, hétfőn bementem a rendelőbe, és két betegem is azt mondta, hogy a szobában mások jelenlétét is érzik. Ilyet sem tapasztaltam korábban. Más betegeim pedig azt mondták, még azelőtt érezni kezdték a kezem érintését, mielőtt hozzájuk értem volna.  Nem hittem nekik, kértem, csukják be a szemüket, és a testük fölött elkezdtem mozgatni a kezem. Ők pontosan meg tudták mondani, hol érintem őket, pedig nem értem hozzájuk, és amíg ez tartott, hólyagok nőttek a kezemen. Nem stigmák voltak (nevet). Ezután megmagyarázhatatlan gyógyulások következtek. Egy betegem felállt a kerekesszékből, egy epilepsziás gyerek meggyógyult, és az emberek elkezdtek járni hozzám, pedig azt sem tudtam, mi történt velük, hogy meggyógyultak. 

Később még furcsább lett a történet. A betegeim egy része elveszítette az eszméletét és ugyanazokat a kifejezéseket kezdte el mondani. Ezeket: azért vagyunk itt, hogy megkérjünk, folytasd, amit elkezdtél. Amit teszel, az fényt és információt hoz a bolygónak. Amit teszel, az újrakapcsolja a részeket.

Az előadó azóta már jó ideje tudatosan végzi gyógyító tevékenységét, de mivel ebben a két órában inkább arra koncentrált, hogy a hallgatóság érdeklődését felkeltse, a technikájáról nem számolt be. Az előadás utolsó húsz percében azt fejtette ki, hogy majd a nyári szemináriumon átadja tudását, mert szerinte mindenki lehet gyógyító. A leendő gyógyítóknak addig is érdemes szert tenniük egy misztikus irodalomban jártas beszédíróra. 

 

cikk-tipus-linkek

Hívei körében az egyik leghitelesebbnek tartott, üzletemberek és vezető politikusok által is gyakran felkeresett jós. Különös módon, hadarva diagnosztizál, testi és lelki betegségeket, múltat és jövőt lát. Lássuk hát mi is ezt a jóst! | Nyilas Misi, a tisztánlátó

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek