Piacképes pánik: Őszre világháborút ígért Nostradamus

1. rész

endNostradamus jóslatainak elemzői szerint 2010 novemberében kezdődik a III. világháború, amelyik elpusztítja az emberiség nagy részét. A világhírű jós mellett Charles T. Russeltől Michael Drosninig számos szerző megjövendölte már a Nagy Finist. Összegyűjtöttük a műfaj legjobbjait.

Nostradamus titokzatos sorait félre lehet magyarázni, hiszen verseiben nem konkrétumok vannak, hanem homályos költői hasonlatok, amelyekre bármi rávetíthető. Nem ő az egyedüli versenyző azonban, hiszen számos szekta, vallás és ezo-irányzat kínál alternatívákat a Nagy Finisre. Két részes sorozatunkban összeállítottuk a híres világvégék Best of listáját.

Novemberben háború kezdődik

Az elemzések szerint ez év novemberében lesz a III. világháború, amely arra kényszeríti az emberiséget, hogy értékelje át eddigi teljesítményét. Egy orosz asztrológus hívta fel a figyelmet arra, hogy korábban félremagyarázták Nostradamus jövendölését, így az egyik vers szerint a végzet közelebb van, mint sejtenénk: a válság újra erőre kap, és a háborúskodás romba dönti majd a fél világot. A lehetséges ellenfél-jelöltek Nyugat-Európa és az USA, de szerepet játszhat egy francia-brit háború is. Nostradamus jóslata szerint 2017-ben „világokat elemésztő háború" tör ki, amelyet rövid békeidő követ. A harcok során az emberiség nagy része elpusztul, s egy új kor köszönt be. Az asztrológus szerint a korábbi értelmezők tévedtek, ugyanis nem 2017-ben következik be mindez, hanem sokkal korábban, 2010 novemberében. Még azt is kiolvasta, hogy atom- vagy vegyi háború lesz.

Nostradamus a francia reneszánsz egyik neves alakja, a maga idejében elsősorban pestisdoktorként vált ismertté, majd később látnokként is. IX. Károly francia király udvari orvosa és házi jósa lett, így hivatásszerűen hódolhatott a csillagászatnak és az asztrológiának. Leginkább misztikusi tevékenységének köszönheti hírnevét. Az emberiség jövőjére vonatkozó némely jóslata sokak szerint teljesült már, de a szkeptikusok tábora is tekintélyes, akik szerint az említett sorok, konkrétumok híján, túlságosan tágan értelmezhetők, így azt lát bele az elemző, amit akar. Az is érdekes tény, hogy minden kultúra máshogy értelmezi a jóslatokat, tehát nem mindegy, mely vallásból, országból, korból és nemből kerül ki az illető kódfejtő.

Az Armageddonban elmenekül a Sátán

Charles T. Russel, a Jehova tanúinak atyja több ízben jósolta meg az Armageddont: először az 1874-es esztendőre, hogy majd akkor jön el Isten királysága. Amikor a dátum nem jött be, módosította álláspontját és 1914. október 1-jét jelölte meg végítéletül. Russel kijelentette: ez azért van, mert Krisztus láthatatlan, s tulajdonképpen az uralomváltás megtörtént, csak a mennyben. Az I. világháború bíztató kezdet volt, ám Krisztus eljövetele mégsem következett be. Ezután már biztosra akart menni, és a következő időpontot 1975-re tette. De mi is az Armageddon? Ez lesz Jehova döntő ütközete, amelyben felmorzsolja minden ellenségét és elűzi trónusáról a Sátánt.

Kali-Yuga: sötét korban élünk

Az indiai szentírások kicsit későbbre jósolnak valamit, ami nem a világ végét jelenti, csupán befejeződik egy hosszú, hálátlan folyamat. A mostani Kali-Yuga korszakot viszály, elégedetlenség, tudatlanság és erőszak jellemzi. A keleti terminológiában a Kali-Yuga (Sötét Korszak) közismert tanítás. Ezt a kort a történelem kezdetével hozzák összefüggésbe, tehát a Sötét Korszak akkor kezdődik, amikor a voltaképpeni történelem. Innen indul a Kali-Yuga, és egyre inkább fokozódik, egyre sötétül.

kalinagy

Mi ebben az időszakban élünk, ami Kr.e. 3102-ben kezdődött el, tehát még 432 ezer évig tart, vagyis kb. 427 ezer év van belőle hátra. Ez a Yuga a többi Yuga közül a legsivárabb, de utána az anyagba fulladt ember megújulásra kényszerül. A korabeli források (puránák) előre látták, hogy úrrá lesz a világon a cinizmus, és a társadalom nagy része ateistává válik - elveszti a Legfelsőbbe vetett hitét. A pénz, a politika, a vagyon és a szenvedély mozgat mindent, elértéktelenednek a régi tradíciók és csökken az ember élettartama. Az istenek azonban nem hagytak el minket, hiszen a védikus források pontosan leírják az egyéni lélek lehetőségeit, életmódot és lelki gyakorlatokat kínálva számára, hogy túlélje a Kali-Yugát. Az ember ugyanis, tudatossága révén, képes kiszabadulni az anyagi világból, a születés és halál körforgásából.

Többszörösen túlvagyunk a világvégén

Ha világvégés könyvet írunk, vigyázzunk a közeli dátumokkal, mert könnyen úgy járhatunk, mint Michael Drosnin oknyomozó újságíró, aki a Biblia kódja c. bestsellerével egyből a sikerlisták élére ugrott. Állítása szerint a Biblia szövege ősi kódot rejtet, mely a sikerek megfejtést követően feltárhatja a jövőt. A kódot számítógép segítségével fedezte fel a híres izraeli matematikus, dr. Elijahu Rips. Michael Drosnin a Visszaszámlálás című második kötetében súlyos prognózist állított fel, mely szerint 2006-ban egy terrorista szervezet nukleáris csapást mér a világra. A kijelentés felborzolta az akkori kedélyeket, az egyház tajtékzott, de az eltelt évek távlatából megnyugodva szusszanhatunk fel. Az elmélet remek táptalajra hullott, ugyanis előző évben, 2005. május 5-ére szintén világvégét jelentettek be, a három ötös szám, és egy olyan bolygó-együttállás miatt (az összes bolygó egy vonalba sorakozott volna fel) ami létre sem jött. Nagy csapások eddig is voltak, de világvége még nem.

A folytatásban a Jelenések könyvére, a 2000-es év számítógépes összeomlására és napjaink legnépszerűbb világvégéjére, a 2012-es kataklizmára térünk rá részletesebben.

Illusztráció: http://menum.deviantart.com/

Oszd meg másokkal is!
Mustra