Mit tanít a Tarot a bolondról?

heti-tarot

A szerk. Tarot kártyát húz, hogy megtudhassa, mit tanít az univerzum. Az e heti kártya a nagy arkánum „A bolond” lapja. Mi vele a feladatunk?

„A Tarot nem büntet, nem simogat, nem gyárt elméleteket, csak mond valamit.
Ha nincs vele dolgunk, hát nincs. A kártyának ez tök mindegy.”

A heti tanítás: A bolond

bolond

A bolond minden pillanatban, minden egyes lépésével maga mögött hagyja a múltat. Kezében a tisztaságát, az ártatlanságát és a bizalmát jelképező fehér rózsán kívül semmit nem visz magával. Mellénye mintázata a Tarot mind a négy elemének színeit tartalmazza, ezzel jelezve, hogy teljes összhangban él mindennel, ami körülveszi őt. Intuíciója tökéletesen működik. Ebben a pillanatban az egész világegyetem támogatja és segíti őt, hogy beleugorjon az ismeretlenbe. Kalandok várnak rá az élet dzsungelében. A kártya azt jelképezi, hogy ha most azonnal képes vagy bízni a megérzéseidben, abban, hogy mit gondolsz helyesnek, akkor nem tévedhetsz el.

A mester a bolondról

Egy bolond mindig bízik. Egy bolond minden negatív tapasztalata ellenére folyton csak bízik. Becsapod, ő mégis megbízik benned. Újra becsapod, ő továbbra is megbízik benned. Légy bolond taoista értelemben, a zen szellemében. Ne építs falat magad köré a tudásból! Akármilyen élmény ér, hagyd, hogy megtörténjen, azután hagyd magára. Mindig tisztítsd ki az elméd, újra meg újra. Halj meg minden pillanatban a múlt számára, hogy a jelennel, az „itt és most”-tal maradhass, mint egy újszülött csecsemő. Az elején nagyon nehéz dolgod lesz. Mindenki ki fog használni… de hadd tegyék! Szegény fickók… Még ha megtévesztenek is, becsapnak, kirabolnak… hagyd, hogy megtörténjen, mert az, ami tényleg a tiéd, soha nem lehet másé!


 

Oszd meg másokkal is!
Mustra