Legendás filmes szerelmespárok: Ross és Rachel boldog lett volna?

GettyImages-140631608

Boldogan éltek, míg meg nem haltak… Eljátszottál már a gondolattal, hogyan folytatódna a moziban vagy akár a valóságban az általad rajongással imádott szerelmespár közös kapcsolata? Te kiknek a sorsát folytatnád? Kik azok a szerelmesek, akiknek évtizedekkel később szívesen bekukkantanál az életükbe?

Vannak olyan klasszikus szerelmi történetek, amelyek olyan valóságosra sikerülnek a filmvásznon, hogy az az érzésünk, a színészek együtt mennek haza a forgatásról, és otthon tovább szövik kettejük tündérmeséjét. Volt ilyen szerelem a filmtörténelemben, nem is egy.

Noah és Allie – Szerelmünk lapjai (The Notebook)

Talán nincs olyan, aki ne könnyezné meg Allie és Noah történetét. Kapcsolatuk tiniként indul, majd Allie szülei elválasztják őket, és az élet jó messzire sodorja őket egymástól. Ám évekkel később újra találkoznak, és a régi láng ismét fellobban, pedig Allie-nek már ott van egy másik férfi az életében, ő azonban a régi szerelemnek nem tud ellenállni… 

Ryan Gosling és Rachel McAdams nemcsak filmvásznon, az életben is egy párt alkottak
Ryan Gosling és Rachel McAdams nemcsak filmvásznon, az életben is egy párt alkottakKevin Winter / Getty Images Hungary

A történetben megismerhetünk egy idős házaspárt is. A férfi elmeséli a demens feleségének a szerelmük történetét, majd a végén együtt, kézen fogva búcsúznak el a világtól. Ezzel maga a film adja meg a választ a kérdésünkre: Allie és Noah boldogan éltek, míg meg nem haltak.

A gyönyörű és szívszorító szerelmi történet összképét némiképp rontja, hogy a két főhős a forgatások során kamerán kívül sokat veszekedett egymással. A meglepő fordulat azonban csak ezután következett, a forgatás végeztével a két szereplő randizni kezdett egymással, és négy évig jártak is. Nem véletlenül tűnt olyan igaznak Allie és Noah szerelme, ott volt az a szikra végig.

Anna és William – Sztárom a párom (Notting Hill)

Anna és Will élete teljesen különbözik, románcuk mégis képes mindent felülírni. A film végén garantált a happy end, habár a sztori jó sokáig egyáltalán nem ezt jósolja. Az egyszerű hétköznapokat élő könyvárushoz betoppan egy híres színésznő, akit a férfi egyáltalán nem ismer fel, és szerelembe bonyolódik vele.

Hugh Grant túl nagynak találta partnernője száját, amikor csókolóztak
Hugh Grant túl nagynak találta partnernője száját, amikor csókolóztakGetty Images / Getty Images Hungary

Később azonban, amikor kiderül az igazság, William visszautasítja Annát. A világsztár hiába vallja be neki az iránta érzett szerelmét, Will hajthatatlan marad. A férfi az utolsó pillanatban azonban barátai segítségével visszaszerzi szerelmét. Williamnek és Annának muszáj együtt maradnia, külön világaik ellenére is. 

A mára klasszikussá vált film azt próbálja bebizonyítani, hogy az igaz szerelem nem válogat, a gazdag és szegény is alkothat egy párt.

A komoly életbölcsességeket feszegető sztori forgatásán azonban akadtak humoros pillanatok. A Will szerepét alakító Hugh Grant a film kapcsán egyszer azt nyilatkozta, hogy Julia Robertsnek akkora szája van, hogy hallotta odabentről a visszhangot, amikor csókolóztak… A híresen házsártos színésznő azonban nem sértődött meg ezen a mondaton, sőt, azt nyilatkozta, hogy még eme pikírt megjegyzés után is hajlandó együtt dolgozni Granttel.

Rose és Jack – Titanic

A Titanic főhőseinek sorsát megpecsételte az óceánjáró tragédiája
A Titanic főhőseinek sorsát megpecsételte az óceánjáró tragédiájaArchive Photos / Getty Images Hungary

Rose és Jack szerelmi történetének befejezése ismert, és sajnos egyáltalán nem romantikus véget érő szerelem volt az övék... Vajon, ha Jack is túlélte volna a Titanic katasztrófáját, meddig tartott volna a szerelmük? És boldogok lettek volna? 

Bár első pillantásra nem győz meg minket a szerelmük, a történet végére azonban teljesen magával sodor, és nem kétséges, hogy a két fiatalt egymásnak teremtette a sors. Ami végül el is szakítja őket egymástól. 

Több mint húsz év telt el a film bemutatója óta, és azóta sem tűnt el a süllyesztőben. A történetnek vannak olyan pillanatai, melyeket soha nem felejt el az, aki látta.

Ilyen például a film végén az a jelenet, amikor Rose és Jack a jéghideg vízben, a Titanic elsüllyedése után próbálja tartani egymásban a lelket.

De a filmnek több csodás és izgalmas pillanata is van. Ezek közül a legerotikusabb, amikor Jack lerajzolja Rose-t a híres nyaklánccal. 

A Titanic egy őszinte és csodálatos történet az önfeláldozásról és a szerelem mindent elsöprő erejéről. Talán éppen ezért gondoljuk úgy, hogy Rose és Jack biztos, hogy boldogan és együtt öregedtek volna meg, ha mindketten felférnek arra az ajtóra, ami végül megmentette Rose életét a jeges vízben.

Vivian és Edward – Micsoda nő! (Pretty Woman)

Vivian Ward és Edward Lewis sztorija egy valóra vált tündérmese az 1980-as évek Amerikájában. Megismerkedésük nem szokványos, a történetük mégis mesébe illő. Adott egy rossz útra tévedt lány, aki örömlányként keresi kenyerét, de találkozik az igazi herceggel. Kapcsolatuk nem lesz felhőtlen, hiszen folyamatosan meg kell küzdeniük környezetük rosszalló megjegyzéseivel. De ahogy a szerelmes filmekben lenni szokott, a végén győzedelmeskedik az igaz szerelem.

Julia Robertsnek meghozta a sikert és a hírnevet Richard Gere-rel közös filmje
Julia Robertsnek meghozta a sikert és a hírnevet Richard Gere-rel közös filmjeGetty Images / Getty Images Hungary

A Richard Gere és Julia Roberts főszereplésével készült film igazi kasszasiker, mióta a mozik bemutatták, és ez biztos, hogy annak is köszönhető, hogy mindenki egy emberként szorított Viviannek, hogy összejöjjön végleg Edwarddal.

Az eredeti forgatókönyv azonban nem teljesen így szólt.

A forgatókönyvíró J. F. Lawton, aki maga is a Hollywood Boulevard-on lakott – ahol Vivian dolgozott –, ezért jól ismerte az utcalányokat, akikkel szóba is elegyedett. Ekkor mesélte el neki az egyik lány egy késő esti fánkozás közben, hogyan vitte el őt Vegasba egy gazdag férfi, akivel végül egy teljes héten át élvezhette a luxust. 

Vivian szerepére a producer azonnal az akkor még ismeretlen, befutóban lévő Julia Robertset választotta, aki rögtön el is fogadta a felkérést.

Kleopátra és Marcus Antonius – Kleopátra

A világtörténelem egyik legrégibb szerelme Antonius és Kleopátra között szövődött. A film történetének pikantériája, hogy a filmvásznon az ókori hősöket megelevenítő Elizabeth Taylor és Richard Burton viharos és szenvedélyes szereleme 1962-ben éppen a Kleopátra című film forgatásán kezdődött. Így elevenedett meg, lett legendás és kicsit drámai hollywoodi szerelmi sztori az ókori uralkodók szerelme.

Elizabeth Taylor és Richard Burton viharos és szenvedélyes szereleme a való életben is folytatódott
Elizabeth Taylor és Richard Burton viharos és szenvedélyes szereleme a való életben is folytatódottSilver Screen Collection / Getty Images Hungary

A világhírű színésznő harmadik házasságában élt, amikor a Kleopátra című filmben szenvedélyes jelenetei a Marcus Antoniust alakító Richard Burtonnel olyannyira valóságosak voltak, hogy a két főszereplő a kulisszák mögött is viszonyba bonyolódott. Sokáig ezt nem tarthatták titokban, és nem is tették. Taylor egy évvel később el is vált, és hozzáment a szívtipró Richard Burtonhöz, akivel mindvégig se veled, se nélküled kapcsolatban éltek. 

A szerelem a valóságban és a filmvásznon is két erős és gyönyörű ember szövevényes kapcsolatában öltött testet.

Kleopátra és Marcus Antonius szerelmének is több akadállyal meg kellett küzdenie, ahogyan Taylor és Burton házassága sem volt zökkenőmentes. A sztárok tíz évig bírták együtt, majd egy év különélés után újra összeházasodtak, hogy egy évvel később ismét elváljanak. 

Rachel és Ross – Jóbarátok (Friends)

Rachel Green és Ross Geller az egyik legviccesebb szerelmespár, akit valaha láttunk. Külön-külön is nagyon viccesek, de együtt még inkább, ahogy kicsit szerencsétlenkedve, de végül csak egymásra találnak, és együtt is maradnak. Sőt, szerelmükből még egy imádni való kislány is születik. Szerelmük tanulsága nem más, mint hogy tudni kell együtt nevetni egy igazi jó kapcsolatban.

Jennifer Aniston és David Schwimmer csak kerülgették egymást, vonzalmuk soha nem teljesedett be
Jennifer Aniston és David Schwimmer csak kerülgették egymást, vonzalmuk soha nem teljesedett beNbc / Getty Images Hungary

De Rachel és Ross szerelme nem véletlenül tűnt valódinak. A karaktereket megformáló Jennifer Aniston és David Schwimmer bevallotta, odáig voltak egymásért. A színészek állítása szerint körülbelül két éven át tartott az erős vonzalom. 

David Schwimmer később azt nyilatkozta, hogy nagyon odáig voltak a másikért, de mindig elmentek egymás mellett, mert valamelyikük mindig kapcsolatban volt. Így sohasem lépték át a határt, tiszteletben tartva a másik magánéletét. Így vonzalom ide vagy oda, a két színész kapcsolata végig plátói maradt. Aniston az egymás iránti vonzalmukról pedig azt mondta: az egymás iránt érzett rajongásukat egyszerűen becsatornázták a szerepeikbe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra