Itt kaphatsz most a legolcsóbban fagyit: nem is kell messzire menned hozzá

GettyImages-957556328
Olvasási idő kb. 2 perc

Egy felmérés népszerű nyaralóhelyeket rangsorolt a szerint, hogy hol mennyi egy gombóc fagyi ára. A korábbi hírekkel ellentétben a Balaton a harmadik legolcsóbb hely.

A fagylaltozás szinte mindenkinél összekapcsolódik a nyaralással. Így érthető, hogy a Preply nyelvoktatással foglalkozó portál egy gombócnyi nyalánkság ára alapján tette rangsorba Európa népszerű úti céljait. Noha nem olyan rég még arról szóltak a hírek, hogy idén nyáron a magyar tengernél a tavalyinál 10-15 százalékkal többe kerül majd egy gombóc, a felmérés szerint európai összehasonlításban ez még mindig nem számít különösebben drágának – derül ki a Turizmus.com összeállításából

Keleten a legalacsonyabb a fagyi ára

A felmérés adatait szemügyre véve kiderül: kelet felé kell indulni a legolcsóbb fagylaltért. A török riviérán ugyanis mindössze 55 eurócent, vagyis nem sokkal több mint 200 forint egy gombóc ára, amelyet ráadásul a legtöbb helyen spatulával adagolnak, emiatt általában nagyobbak az adagok. Ez az egyetlen hely, ahol 1 eurónál olcsóbb egy gombóc. A második helyre az albán riviéra került, ahol 1,03 eurót, azaz nem egészen 400 forintot kérnek el egy adagért.

Egy gombóc fagyiért Norvégiában kérik el a legtöbb pénzt – nagyon magas az édesség ára
Egy gombóc fagyiért Norvégiában kérik el a legtöbb pénzt – nagyon magas az édesség áraphotograph by dorisj / Getty Images Hungary

A Balaton szerepel a lista harmadik helyén, a felmérés szerint itt egy gombóc átlagosan 1,22 euróba, vagyis 470 forint körüli összegbe kerül. Ez azért jelentősen alacsonyabb ár, mint amit a Magyar Cukrász Ipartestület jelzett előre: a szervezet 500-650 forint közötti árakkal kalkulál. Az eltérésre talán a felmérés korai időpontja szolgálhat magyarázattal. A harmadik hely ugyanakkor nem tűnik irreálisnak, hiszen a negyedik helyezett lengyelországi Kolobrzegben 1,55 euróért – kb. 596 forintért – kínálják a nyalánkságot. A lista 5. helyén holtversenyben végzett a Bodeni-tó és Sankt Peter-Ording. Mindkét németországi helyen 1,66 eurót – 638 forintot – kérnek el egy gombóc fagyiért. A legmagasabb fagyiárakat Norvégiában (nyugati fjordok – 5,41 euró, 2080 forint), Svájcban (Zürich – 3,75 euró, kb. 1440 forint) és Olaszországban (Róma – 3,62 euró, nem egészen 1400 forint) találjuk. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek