140 év börtönt kaphat az erőszakoló producer, Angelina Jolie is vádolta

GettyImages-1349494486

Harvey Weinstein jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti, de ha az újabb zaklatási per 11 rendbeli bűncselekményben is vétkesnek találja, azzal még 140 évet kaphat.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a 70 éves egykori producer börtönben halna meg: a vádak szerint 2004–2013 között Los Angeles-i hotelekben erőszakolt meg és zaklatott nőket.

Korábban Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow és Salma Hayek is vádakkal illette Harvey Weinsteint, akinek New Yorkban már lezajlott egy büntetőeljárása. A #MeToo-mozgalom nagy győzelme volt, hogy a Szerelmes Shakespeare és a Pulp Fiction egykori producere rács mögé került, de úgy tűnik, ez csak a kezdet volt.

A zaklatási per heteken át fog tartani
A zaklatási per heteken át fog tartaniPool / Getty Images Hungary

Los Angelesben az esküdtszék tagjainak kiválasztásával kezdődött meg újabb pere, amelyben összesen öt nő vall ellene, köztük Jennifer Siebel Newsom egykori színésznő, a jelenlegi kaliforniai kormányzó felesége. Weinstein ártatlannak vallotta magát, a perre pedig kerekesszékkel érkezett. 

A mostani perben mások lesznek az ügyvédjei, mint akik New Yorkban védték. Ha bűnösnek találják, egész hátralevő életét Kaliforniában töltheti rácsok mögött

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra