Will Ferrell manójelmeze csillagászati összegért kelt el egy aukción

Emlékszel a 2003-ban bemutatott és mára klasszikussá érett Mi a manó (Elf) című fantasy-vígjátékra Will Ferrell főszereplésével? Most nem csak azért írunk róla, mert lassan időszerű lesz, hogy újra megnézd.

Mi a mano2
Warner Home Video

Azért is, mert, Will Ferrell ikonikus „Elf” jelmeze csaknem 300 000 dollárért kelt el egy aukción, méghozzá az Egyesült Királyságban. Az eladásra a Prop Store Entertainment Memorabilia aukcióján került sor kedden. Itt egy névtelen licitáló 296 702 dollárt fizetett ki az emlékezetes szettért, ami közel 94 millió forintot jelent (!)

A jelmezért nem reméltek ilyen tetemes összeget, a tétel a remélt eladási árnál tízszer drágábban kelt el.

Ferrell jelmezét a Carelli Costumes készítette New Yorkban, ami egy sötétzöld tunikából, a hozzáillő bársonysapkából és egy pár fényes fekete manócipőből áll.

A komikus még nem kommentálta a rekordeladást, de a múlt hónapban elismerte, hogy 29 millió dollárt utasított vissza, amikor arra kérték, vállalja el a főszerepet a film esetleges második részében.

Nem ez az egyetlen filmes ereklye, amit a cég árverésre bocsátott. Itt tekinthető meg a teljes lista. Vannak igazi csemegék! Filmrajongóknak egyenesen kötelező.

A cikkek teljes katalógusa itt található.

A filmre visszatérve, annak cselekménye az, hogy az árva Buddy (Will Ferrell) az Északi-sarkon nevelkedik, a Mikulás főmanójának felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával, és mit sem sejt a srác létezéséről. Az első találkozás viszont fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa...

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra