Még mindig nincs vége, károkozó szélroham és 5 cm feletti jég is jöhet ma

GettyImages-1164520030

Noha a korábbi hetekben többször is megdőlt a bolygó melegrekordja, hanyatlásnak indult a mediterráneum turizmusa az elviselhetetlen kánikulától, s hatalmas földterületek borultak lángba Dél-Európában a szárazságtól és a hőségtől, nálunk az átlagosnál hűvösebb idő mellett egyre gyakoribbak a figyelmeztető jelzések, melyek heves zivatarokat, viharos széllökéseket, jégesőt és komoly károkat jósolnak. Ezalól a mai nap sem kivétel.

Ma, elsősorban az ország északnyugati vidékein, a kora délelőtti órákig erős vagy viharos széllökésekkel kísért zivatarok várhatók, melyek felhőszakadással, akár jégesővel is jelentkezhetnek, miközben a délnyugati részeken ekkor még nem lesz jellemző a csapadék. Rövidebb nyugodt, átmeneti időszak után késő délutánra az északkeleti országrészen a zivatarok hevessé élénkülhetnek, a felhőszakadások mellett a viharos széllökések károkozó szélrohamokká erősödhetnek, s akár 5 cm-t meghaladó jéggel is számolnunk kell.

A hőmérsékleteket tekintve az ország délkeleti területein újra 25 fok feletti időjárás várható, kivéve zivatarok környezetében, ahol a hőmérsékletek visszaesnek. A legmagasabb nappali hőmérsékletek így igen széles spektrumon, 22 és 37 fok között alakulnak majd.

Délutántól az Alföldön nő a zápor és zivatar kialakulásának esélye
Délutántól az Alföldön nő a zápor és zivatar kialakulásának esélyemysticenergy / Getty Images Hungary

Az esti óráktól már a délnyugati tájakról felhőszakadásokkal jelentkező zivataros rendszer is érkezhet, mely az éjszaka folyamán majd egyre hevesebbé válik, széllökésekkel, akár jégesővel is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra