Rémisztő kacsaszáj helyett: szépen ívelt ajkak

Berényi Bianka
GettyImages-147206877
Olvasási idő kb. 4 perc

A szájfeltöltés titkai, avagy így őrizd meg a természetes szépséget ajakfeltöltés vagy plasztika esetén is.

Úristen, milyen szája van! Ezt a mondatot már sokszor hallottuk (vagy mondtuk), amikor valakinek teljesen természetellenes, szafaládéra hajazó töltött szája van. A szép ajkakat pedig észre sem vesszük, csak az elrettentő példákat látjuk: hogyan nem kéne, mit nem szabadna. Pedig lehet ezt ízlésesen is csinálni. 

Évszázadokkal ezelőtt a csöpp száj volt a szépségideál. Ma már a szépen ívelt, telt ajkakat tartjuk vonzónak, hisz a pici ajkak túl szigorú hatást keltenek.  A szépségideál folyamatosan változik, és ez az ajkakra is igaz. A plasztikai műtétek korát éljük, a műanyag manapság sokszor a szépnek elfogadott szinonimáját jelenti.

A száj feltöltése ma már fontos része az orvosesztétikának, sokan keresik fel a klinikákat azzal a vággyal, hogy formásabb, dúsabb legyen az ajkuk. Ezt a hatást korábban szilikonolajjal, ma már hialuronsavval lehet elérni. Sokan fiatalon nem is szeretnék az ajkaikat feltöltetni, de idősebb korban mégis emellett döntenek, hiszen az idővel a száj is változik, és a megereszkedő bőrnek köszönhetően akár elkeskenyedhet, befelé fordulhat, és le is konyulhat. 

Az a bizonyos kacsaszáj 

De hogyan lesz valakinek kacsaszája? – erről kérdeztük meg dr. Krix Mónikát, az Art'N Face Arcesztétikai Klinika esztétikai specialistáját. Sajnos én is sok túltöltött szájat látok. Én magam szeretem a természetességet és az eleganciát, így hiába is kérne egy páciens az ideálisnál vastagabb ajkakat, nem csinálnám meg. Egy kacsaszáj több mindenből is eredhet. Leginkább abból, ha az illető szájába túl sok hialuronsavat töltenek. Magának a töltőanyagnak a viszkozitása se mindegy, mit is használtak hozzá. És még egy fontos szempont: az orrcimpa külső ívénél húzunk egy vonalat és onnan tovább sose szúrunk. Természetesen egy szájfeltöltésnél azt is figyelembe kell venni, hogy milyen a száj formája, és milyen gyakran töltet valaki újra. Ám a túltöltött szájaknál azt látom, az arc is túl sok töltőanyagot tartalmaz, így az egész összhatás diszharmonikus, természetellenes, már-már püffedt – magyarázza a szakember.

A kacsaszáj helyett: a kevesebb, néha több
A kacsaszáj helyett: a kevesebb, néha több

Dr. Krix Mónika azt mondja, igénytől is függ, ki, mire vágyik. Aki nem feltűnő, ám látványos változást szeretne, ott többszöri alkalom lehet szükséges. Egy kezelés alatt egyampullányi (0,7 vagy 1 ml)  töltőanyag kerül csak a páciens ajkaiba, és két beavatkozás között el kell telnie legalább egy hónapnak. Az első töltés után az apró szúrások és a lidocain miatt duzzadtabbak az ajkak, közel 30%-kal nagyobbnak tűnik a száj. 

Tiltott dolgok az ajkak feltöltése után

A töltés után 3 napig tilos a sportolás, a szauna és az uszoda. Ez azért fontos, nehogy valami fertőzést vigyen be a páciens a kis szúrások helyén. És ami tiltott még, igaz, csak két napig: a csók. Ugyanúgy sérülhet a száj, és az esetleges apró bevérzések miatt nem érdemes ezt kockáztatni. Ajánlott szívószállal inni, kerülni a szénsavas és csípős ételeket. Ami pedig ajánlott: a jegelés. 

Russian lip, a trendi szájfeltöltés

Ennek a stílusnak a lényege az, hogy az ajak középső részére tesszük a több töltőanyagot, így csókosabb, babásabb ajkat kapunk - mondja dr. Krix Mónika.

Természetesen itt is megnézzük, milyen a páciens szája, és abból mit és hogyan tudunk kihozni. Inkább kisebb lépésekkel haladunk, így hozzuk létre a kívánt, esztétikus formát, gondosan kiválasztva a töltőanyagot. Dokumentáljuk is a változást, így mindig tudjuk, honnan haladhatunk tovább, vagy mit szeretnénk újra elérni. Leginkább a szép, telt mosolyú, fiatalos arcokat, hiszen ez az orvosesztétika lényege.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek