Nagy károkat okozó széllel érkezik a vihar, 12 vármegye érintett

GettyImages-488961860
Gerhát Petra

Orkánerejű szél és felhőszakadás jön ma, de a várva várt enyhülés nem mindenhova érkezik meg. Az OMSZ figyelmeztetése szerint az ország több mint fele érintett a piros riasztásban.

Folytatódik a kiszámíthatatlan időjárás hazánkban, piros figyelmeztetést adtak ki 12 vármegyére.  A zivatarok heves szélviharral együtt érkeznek, jégesőre is számítani lehet, mutatjuk, mely területek érintettek.

Több hullámban várhatóak ma nyugat-délnyugatról kelet és északkelet felé mozgó zivatarok, és olyan heves záporok, amelyek rendszerekbe is szerveződhetnek. Mivel az ország felénél is nagyobb területet érintenek, a meteorológiai szolgálat szerint egész nap készenlétben kell állnunk. 

A szél és a jég is károkat okozhat ma
A szél és a jég is károkat okozhat maDynamicFoto-ch – Urs Stettler / Getty Images Hungary

Orkánerejű szél érkezik

Bár nagy a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hova és mikor érkezik a várva várt csapadék, reggelre az ország háromnegyede pirosba borult a meteorológiai térképeken. A déli, délkeleti és északi vármegyékben élőknek kell ma fokozottan figyelniük.

A hajnali, jégeső és hatalmas szél által kísért, Baja felől érkező szupercella a délelőttre Mezőkövesd térségébe érhet.

A heves zivatarokat erősen viharos, károkozó mértékű, akár 90–100 km/h erősségű szélroham, felhőszakadás és jégeső kísérheti – áll a met.hu tájékoztatójában. Míg a délelőtti órákban a Dunántúl térsége lehet érintett. Ugyan a zivatarok közvetlen közelében hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet, várhatóan nem lesz tartós a hűvös időjárás, a napközbeni hőmérséklet 26–36 fok között alakul majd, az éjszaka  folyamán 14 és 20 fok köré csökkenhet a minimum.

Érkezik a hidegfront is, a frontérzékenyek fejfájásra és vérnyomás-ingadozásra is készüljenek. Az orvosmeteorológiai előrejelzések felhívják a figyelmet arra is, hogy a nagy területet érintő hidegbetörés miatt a szervezet görcskészsége, a reumatikus panaszok és az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek a nap folyamán. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra