A legszükségesebb holmik, amik mindig legyenek a nyaralás alatt nálad

GettyImages-1458693750

Van, aki hosszabb utazásra is képes egy kézitáskába Mary Poppins módjára bezsúfolni a legfontosabbakat, mások egy félnapos strandolásra is legszívesebben hordárt fogadnának. Bármelyik csoportba is tartozunk, a latin necessare, azaz szükségesnek lenni igéről elnevezett, s a legszükségesebbek tárolására hivatott neszesszertáska elemei között van néhány mindenkire egyformán érvényes örökzöld.

A kis neszesszertáskák, vagyis elsősorban a higiéniát és más fontos szükségleteket kielégítő apróságok utazásra is alkalmas szállíthatóságát biztosító csomagocskák neve csak nálunk ennyire beszédes, az angolszász területeken nevét arról az úrról kapta, aki ezt a praktikus eszközt 1919-ben kifejlesztette.

Az Amerikába vándorolt, német családból származó Charles Doppelt rajongása a valódi bőrtermékek, elsősorban táskák iránt odáig terjedt, hogy az 1910-es évek legvégén, családi vállalkozásában, a The Charles Doppelt Company-ban létrehozott egy aprócska bőrtáskát a legszükségesebb tisztálkodási és úti piperék számára. A Dopp-kit néven ismertté vált praktikus pakk később, a II. világháború során tömegcikké kezdett válni, amikor a hadsereg is felfedezte a „szükségszett” szükségességét. Aztán, ahogyan az lenni szokott, vagy legalábbis megtörtént már a ballonkabát és a steppelt dzsekik esetében is, a hadászatban felkapott termék a férfiak után meghódította a női szíveket is, így ma már inkább a hölgyek kellékeként gondolunk, talán tévesen, erre a kis táskára.

Az 1970-es években a Samsonite megvette a kis bőrtáska licencét
Az 1970-es években a Samsonite megvette a kis bőrtáska licencétFound Image Holdings Inc / Getty Images Hungary

Ezt ne hagyd ki belőle!

Akárki viseli is a nadrágot, vagy cipeli a neszesszert, egy strandtáskában mindig bérelt helye van, benne leginkább a következőkkel: 

szappan/tusfürdő, naptej, fertőtlenítőszer, fájdalomcsillapító, manikűrolló vagy csipesz, kés/kanálgép/ bicska, kézfertőtlenítő gél/kendő, papír zsebkendő, szúnyogriasztó, sebtapasz, minivarrókészlet, de legalábbis biztosítótű.

Hölgyek esetében egyéb, a strandolást lehetővé tevő felszerelés, ami alatt most nem a vízálló sminkszettre gondolunk, bár az is jöhet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy tabletta több bajra

Ugye milyen borzasztó, amikor a várva várt nyaralás ideje alatt ledönt egy lázas betegség? Amikor a vízparton rád tör egy kínzó fejfájás?

Előzd meg ezt a helyzetet! Legyen nálatok az igazán sokoldalú Algopyrin, ami képes kihúzni a bajból a fájdalmas vagy lázas pillanatokban.

Ha csak egyetlen gyógyszer van nálatok nyáron, az Algopyrin lehet a megoldás, amit kerestek!

Advertisement

hirdetés

Napimádóknak

Magas faktorú naptej legyen a strandtáskában
Magas faktorú naptej legyen a strandtáskábanGuido Mieth / Getty Images Hungary

A pléd mellé a strandtáskába érdemes betenni egy kulacsot mindenkinek, aki képes sokáig a napon feküdni, annak főleg. Kút vagy vízcsap akad, főleg ha nem nomád, vadvízi strandra készülünk, így megtölteni akár a helyszínen is ráérünk, de ha biztosra akarunk menni, jól jön, ha eleve feltöltve visszük magunkkal. A keresztrejtvény tollal vagy az éppen aktuális olvasmány fontos kellék azoknak, akik többórás napozásban gondolkodnak. Ha a passzívabb időtöltés kedvelői, akkor a telefon mellé egy fülhallgató is elég lehet a napozás közbeni kikapcsolódáshoz.

Családanyáknak

Igazán nagy strandtáska kell, és sok mindenre fontos figyelni
Igazán nagy strandtáska kell, és sok mindenre fontos figyelniFlashpop / Getty Images Hungary

Édesanyáknak valószínűleg felesleges az olvasmány kiválasztásával bajlódnia, úgysem jut majd rá idő a csemeték felügyelete mellett, nagyobb faktoros naptejjel viszont fel kell, hogy szerelkezzenek az érzékenyebb bőrű kisebbekre gondolva. Szalmakalap, esetleg vizezhető kendő vállra, fejre szintén mindenkinek jól jön, de kisgyerek mellett főleg ne feledkezzünk meg róla.

A mindig éhes szájakra is kell gondolni az anyukáknak, legjobban az alma, de a gyereksláger banán is viszonylag jól bírja a gyűrődést, persze csak külön zacskóban, a biztonság kedvéért. Ezeknél csak a generációkon átívelő, mindent túlélő retró sertésmájkrémkonzerv állja jobban a meleget és a megpróbáltatásokat, ezért a biztonság kedvéért bedobhatnak belőle egyet-kettőt a körültekintő édesanyák a szatyorba.

Legyen kéznél strandlabda, úszógumi, karúszó és helyettesítő termékei a biztonság és a jókedv garantálása érdekében.

Sportembereknek

A felfújható edzőterem talán túlzás, de egy labda vagy egy ugrókötél elfér a strandtáskában
A felfújható edzőterem talán túlzás, de egy labda vagy egy ugrókötél elfér a strandtáskábanGeorge Shelley Productions / Getty Images Hungary

A megfelelő és könnyen szállítható, praktikus sporteszköz (gumiszalag, labda, ugrókötél stb.) mellett fokozottabban szükségük lehet a klasszikus tisztálkodási szereken kívül dezodorra, váltóruhára, plusz törülközőre. Árnyékot adó napernyő mindenkinek fontos a strandoláshoz, de ha valamilyen komolyabb sporttevékenységre készülünk, mint például egy kiadós úszás a hűvös vízben, főleg ne a napon felhevült testtel vágjunk bele, inkább az árnyékban pihenjünk rá, és apránként engedjük magunkat a vízbe.

Céges kitelepülésre érkezőknek

Olyan strandruházat, amiben a kollégák előtt is szívesen mutatkozunk, ami általában nem egyezik meg azzal, amivel a családi strandoláskor készülünk. Ha a kollégákkal egy hűvös limonádé mellett vitatnánk meg a legégetőbb céges ügyeket, jól jön a vízhatlan pénztárca, esetleg nyakba, ami mindig kéznél lehet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra