Így pakold a bőröndödet, hogy ne kelljen feladnod a poggyászt

GettyImages-575619217

Vannak, akik mesterei annak, hogy kéthetes repülőútra is csak egy hátizsáknyi cuccot pakoljanak, és vagyunk mi, akik fél patika mellett minden időjárási viszonyra többöltözetnyi ruhát viszünk, összes gyógyszerünket és pipereholminkat magunkkal cipeljük, és hat könyvet is bepakolunk, biztos, ami biztos.

A két tábor tagjai kölcsönös hitetlenkedéssel szemlélik egymást. Kizárt, hogy egy hátizsákban valóban legyen 14 öltözetnyi ruha, mi van, ha lehűl, én biztos nem mosok nyaraláson, mondja az egyik. Hatalmas pazarlás ennyit fizetni feladós poggyászra, biztos tisztán viszed haza a ruháid felét, vélekedik a másik. Talán mindkettő tanulhat abból, ahogyan az ellenkező tábor pakol, de most egy egyszerű szempont mentén a minimálpoggyász szabályait tekintjük át.

Ezért jó a repülőn egy kisebb bőrönd

Az egyszerű szempont pedig pénzügyi: olcsóbbam megúszod a nyaralást, hogyha csak egy kabin méretű poggyászt viszel magaddal. Azt nem állítom, hogy hiszek abban: két hétre is be lehet így pakolni (pláne gyerekkel utazva…), az viszont biztos, hogy sokat egyszerűsíthetünk saját dolgunkon, ha követjük ezeket a tippeket!

Ha egy kis bőrönddel szállsz repülőre, ezt is megúszhatod
Ha egy kis bőrönddel szállsz repülőre, ezt is megúszhatodHinterhaus Productions / Getty Images Hungary

Mielőtt még a konkrét javaslatokat számba vennénk, érdemes azt is megfontolni, hogy az anyagiak mellett miben segít még, ha nincs feladós poggyászod. Időt spórolsz, hiszen

nem kell a szalag mellett állnod, várva, hogy utolsó előttiként a te egyenfekete bőröndöd is lezúduljon arra, miután húsz perce hunyorogva nézted a csomagokat, és kettőt tévesen levettél, majd visszatettél.

Nem fog semmid összetörni, mert nem hordárok dobálják a csomagot, és egyszerűbb is úgy navigálni egy reptéren vagy a tömegközlekedésen a szállásodig, ha csak egy bőröndre kell figyelned, amit így nem is kell fóliáztatnod, lezárnod vagy hasonlók. Ó, és a legjobb: nem fog elveszni vagy napokon át repkedni a Föld körül a motyód nélküled!

Rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatsz tehát, ha a pakolásnál nemcsak bedobálsz mindent a bőröndbe, hanem előveszel egy kisebbet!

Így utazni kevésbé komplikált
Így utazni kevésbé komplikáltraquel arocena torres / Getty Images Hungary

Így pakolj

A legfontosabb: ellenőrizd, hogy az általad választott légitársaság milyen méretű táskákat enged fel a fedélzetre, és

nagyon szigorúan mérd meg a már megpakolt bőröndödet.

Ha a reptéri keretbe kitömve nem tudod beszuszakolni a poggyászt akkor, amikor erre megkérnek, hiába igyekeztél, a feladós poggyász árának többszörösét bukod. Ne csak azt nézd meg, mekkora a maximális méret, hanem azt is, hogy amikor bepakoltál, nem lépsz-e azon túl.

A konkrét tippekre rátérve, ezeket érdemes követned:

  • A repülőtéren legyen minél több ruha rajtad, a könnyű dzsekit is inkább vedd fel, mint hogy a bőröndbe raknád! A legmelegebb, legnagyobb cipődet is hordd, ne pedig a poggyászba pakold.
  • Extra cipők helyett kényelmeset pakolj, nyaraláshoz sokszor elég egy könnyen száradó, zárt cipő és egy igazán kényelmes papucs is. Valószínűleg nem mész Krétán vagy Vir szigetén bálba, és ha nem vagy influenszer, akkor nem akarsz ókori romokon tűsarkakon topogni.
  • Ha apartmanban, bérelt lakásban szállsz meg, kérdezd meg előre, van-e mosógép. Ha igen, nagyszerű, mert akár moshatsz is, így eleve elég feleannyi ruhát bekészítened, mint amennyi kellene. Őszintén szólva minimális erőfeszítés ez, még teregetéssel együtt is.
  • A ruhákat ne hajtogasd, hanem tekerd hengerek formájába – köszi, Marie Kondo! –, mert így kevesebb helyet foglalnak el.
  • Érdemes kisebb bőröndrendezőkre rászánni a pénzt, ezekkel helyet spórolsz, ha feszesre kitömöd őket.
  • Mondj le a könyvekről tárgyakként, és inkább e-könyv formájában vidd azokat magaddal.
  • Fontold meg, hogy nem merev falú bőröndöt, hanem puha falú hátizsákot viszel, ebbe sokkal jobban lehet pakolni is.
  • Annyi kozmetikumot és pipereholmit vigyél, amennyire tényleg szükséged van. Ha egész nap a vízparton leszel, nem biztos, hogy egyáltalán ki akarod majd magad festeni.
  • Ha gyerekkel utazol, az ő alvókája, egy kedvenc játéka és könyve bele kell hogy férjen saját poggyászába.
  • De amit muszáj, azt ne felejtsd ki: ha vannak állandóan szedett gyógyszereid, azok mindenképp legyenek a csomagban egy alap utazó házi patika mellett, és ha allergiás vagy, akkor talán ez a műfaj nem is neked való, mert esetleg alap élelmiszereket is szállítanod kell.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra