Egész testében szétterjedt a rák, kemoterápia nélkül győzte le a betegséget

GettyImages-667831868

Az idős brit férfi csodával határos gyógyulása új reményt adhat a rákos megbetegedésekben szenvedőknek.

Amikor a 71 éves Stephen Cossinst 2016-ban krónikus limfoid leukémiával (CLL) diagnosztizálták, úgy gondolta, hogy ez halálos ítéletet jelent számára, egy kísérleti terápiának köszönhetően mára mégis egészségesnek mondható.

Így gyógyult fel a brit férfi a rákból

A férfinál kimutatott krónikus limfoid leukémia egy limfoproliferatív betegség, amely a B-limfociták, vagyis a csontvelőben termelődő fehérvérsejtek felszaporodásával jár. A CLL által kiváltott DNS-károsodás következtében már egyetlen B-sejt is kontrollálatlan osztódásnak indulhat, így a képződő tumorsejtek felhalmozódnak a csontvelőben, a nyirokcsomókban, valamint a vérben, ezzel kiszorítva a normális vérsejteket.

Stephen Cossins esetében pontosan ez történt, 2019-ben a rák agresszíven terjedni kezdett testében, amitől borzasztóan lefogyott, és állandóan fáradtnak, letargikusnak érezte magát. Emiatt végül úgy döntött, hogy részt vesz egy FLAIR elnevezésű kísérleti klinikai programban, melynek keretében a szokásos kemoterápia helyett egy sor gyógyszert kapott, amiket naponta kellett szednie.

Két évvel később teljesen felgyógyult végzetesnek hitt betegségéből.

Stephen bevallotta, soha nem gondolta, hogy valaha is eljön a nap, amikor megszabadul a ráktól, most pedig másokat is arra biztat, hogy kövessék példáját. A brit Nemzeti Egészségügyi és Gondozási Kutatóintézet (NIHR), amely finanszírozta a programot, közben elindította „Shape the Future” című kampányát, hogy az embereket az egészségügyi kutatásokhoz való csatlakozásra ösztönözze.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra