5 pszichós slágerkönyv, amit mindenki el akar olvasni

GettyImages-1048348426

Kellenek-e nekünk pszichológiai témájú vagy önsegítő könyvek? Kellenek.

Virágkorát éljük a lelki jólétünkkel foglalkozó könyveknek, ami nem is csoda, hiszen mindennapi problémáink megértéséhez, megoldásához próbálnak segítséget nyújtani, ráadásul az elmúlt idők járványos-karanténos helyzete amúgy is fellendítette az olvasási kedvet. Nemcsak netflixeztünk, nemcsak megfőztük az összes létező receptet kényszerű otthonléteink alatt, de olvastunk is. Szorult helyzetünkben pedig mi mást, mint sok-sok önsegítő könyvet.

És bár már vissza-visszatért az élet a normális kerékvágásba, a pszichós könyvek népszerűsége töretlen. Az eladási sikerlisták legalábbis ezt mutatják. Érdekesség, hogy a topkönyveket mind nők írták, és az első öt helyezett szerzői között ketten is dupláznak.

Lássuk, melyek pillanatnyilag a legnépszerűbbek!

5. Almási Kitti: Ki vagy te?

Almási Kitti könyve az elvárások szorításáról szól, a megfelelés és önazonosság kérdéskörét járja körbe. „A munkám során azt tapasztalom, hogy legtöbbször nem azzal foglalkozunk, milyenek vagyunk valójában, vagy szívünk mélyén milyenek szeretnénk lenni, hanem azzal, hogy milyennek kell(ene) lennünk mások szerint. Mivel nem remeteként élünk, természetesen figyelembe kell vennünk a körülöttünk élő embereket, ám ha rossz helyre tesszük a fókuszt, örökös igazodásra, ebből fakadóan pedig állandó csalódottságra és elégedetlenségre kárhoztatjuk magunkat” – írja a szerző.

4. Almási Kitti: Bátran élni

A szerző korábbi, 2015-ös kötete is masszívan tartja magát az élvonalban, ami nem is csoda, hiszen egy másik slágertémát, félelmeink és gátlásaink működését boncolgatja. A pszichológus a könyvben gyakorlati segítséget is kíván nyújtani: elmondja, milyen eszközök vannak a kezünkben ahhoz, hogy bátran éljünk.

3. Edith Eva Eger: Az ajándék

A döntés című sikerkönyv magyar származású szerzője idén tizenkét életmentő leckét tartalmazó kalauzt írt, hogy segítsen megszabadulni a romboló mintáinktól, bénító gondolatainktól, és ezáltal – ahogy ígéri – szabadon élvezhessük az életet. Edith Eger élni akarása és erős személyisége önmagában is példaértékű lehet mindannyiunk számára, úgyhogy ez a könyv valóban egy ajándék.

2. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Orvos-Tóth Noémi az Örökölt sorsban olyan témát kutat és oszt meg velünk, amelyről korábban nagyon kevés szó esett. Mégpedig azt, hogy ha elakadásainkra saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot, érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni. Felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései ugyanis bennünk élnek tovább.

1. Edith Eva Eger: A döntés

És hát, igen. A döntés megjelenése óta a legnépszerűbb pszichológiai témájú könyv, nem véletlenül. Hogy csak egy erős mondatot idézzünk belőle: „Ha a múlt elől futunk, vagy a jelen fájdalma ellen harcolunk, akkor bebörtönözzük magunkat. A szabadság azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, ami van, és megbocsátunk magunknak, megnyitjuk a szívünket, hogy felfedezhessük a jelenben létező csodákat.”

Fontos azonban tudnunk, hogy nehézségeink, elakadásaink megoldásában a könyvek önmagukban nem segítenek,

nem helyettesítik a szakemberrel való konzultációt vagy a terápiát. Alapvetően ismeretterjesztő jellegű olvasásélmények számunkra, amelyek a saját élethelyzetünkkel való összekapcsolás vagy feldolgozás nélkül komolyabb változást nem eredményeznek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra