Liliomtipráson kapták a világsztárt, aki elvárta, hogy felesége talpig sminkben jelenjen meg előtte

GettyImages-1399383171 (1)
Olvasási idő kb. 6 perc

Priscilla Presley szépségére nem csak a már világsztár Elvis figyelt fel, évtizedekkel később is a világ legszebb 50 embere közé választották. Talán ez mind, a Presley-től kapott szépészeti praktikák megfogadása, és ragyogásának minél további fenntartása utáni vágy hajszolhatta balul elsült plasztikai beavatkozásokba is…

A New Yorkban született lány ereiben norvég, skót-ír és angol vér csörgedezik. Vér szerinti édesapja mindössze 6 hónappal Priscilla születése után egy repülőgép-szerencsétlenségben életét veszti, így édesanyja második férjének adoptált lányaként nevelkedik a későbbiekben. Csak évekkel később, véletlenül szerez tudomást arról, hogy nevelőapja nem biológiai apja is egyben, de a felismerés után is jó viszonyt ápolnak. A katonai karrierje miatt sokat utazó apa mellett Priscilla középiskolai tanulmányait Nyugat-Németországban végzi, s ki gondolná, hogy éppen otthonuktól, az Egyesült Államoktól távol, találkozik a hazájukban már befutott és ünnepelt sztárral.

Imidzsépítés: így született meg Priscilla Presley

A 14 éves, szépséges kamasz lányban a 24 éves énekes nemcsak gyönyörű barátnőre és szerető társra talál, de arra a formálható alapanyagra is, amire szüksége van: Elvis terelgeti Priscilla útját minden tekintetben, ahogy mások pedig Elvis útját.

Elvis és Priscilla Presley: utóbbinak nem sok beleszólása volt abba, mitől lesz szép
Elvis és Priscilla Presley: utóbbinak nem sok beleszólása volt abba, mitől lesz szépBettmann / Getty Images Hungary

Ő álmodja meg a lány hajviseletét, ő határozza meg, hogyan sminkeljen, és milyen ruhákat viseljen.

Arra is megkéri, mindig mutassa előtte a legjobb arcát, mindig olyan lélegzetelállítóan szépen jelenjen meg előtte, hogy Elvis gyönyörködhessen benne. Priscilla nemcsak fizikailag követi mindenhova, de lelkiekben és viselkedésében is betartja élete szerelmének útmutatásait: mindig kizárólag csak sminkben mutatkozik előtte, kifogástalan frizurával és külsővel, s elképzelhetetlen, hogy a Király lássa őt fésülködés vagy szemfestés közben.

Nem csak az esküvőn: az erős smink és nagy haj Elvis elvárásának hatására az állandó megjelenés része lett
Nem csak az esküvőn: az erős smink és nagy haj Elvis elvárásának hatására az állandó megjelenés része lettHulton Archive / Getty Images Hungary

Voltak azért a szépségre ártalmas, nehezebb pillanatok is

 • 1959: miután a 14 éves kislány megismerkedett szerelmével Nyugat-Németországban, csak néhány hét udvarlás fért bele Elvis elutazásáig. Onnantól a kitartó szerelmesek levelezéssel tartották életben gyengéd érzelmeiket.
 • 1962: ekkor találkoznak újra, amikor Presley meghívja Priscillát, hogy töltse vele a karácsonyt Gracelanden. A fiatalokon kívül nem sok támogatója van az ötletnek, sem Priscilla szülei nem rajonganak érte, és Elvis menedzsere, Parker Ezredes szerint sem tenne jót Elvis imidzsének, ha lekötné magát.
 • 1967: a szerelem erősebbnek bizonyul, május elsején összeházasodnak, s egy évvel később kislányuk születik.
 • 1973: Priscilla és Elvis elválnak.
 • 1977: Elvis meghal, s egyetlen lánya, Lisa Marie még csak kilencéves.
 • 1979: Vernon Presley, Elvis apjának halála után Graceland és egyéb Elvis-hagyatékok kezelésében Priscilla egyre nagyobb teret kap, amelyből virágzó üzletet kreál.
 • 1983–1988: Jenna Wade szerepében láthatják a rajongók a Dallas című népszerű sorozatban.
 • 1987: Közben megszületik Priscilla második gyermeke: Navarone Garibaldi.
 • 1992: az amerikai People magazin a világ 50 legszebb embere közé választja.
 • 1994. május: Lisa Marie Presley igent mond Michael Jackson házassági ajánlatára, és Dominikán, egy rövid szertartás keretei között, a Pop Királya és a Király lánya egybekel. Éppen 20 nappal azután, hogy Lisa Marie hivatalosan is elvált két gyermeke apjától. Priscilla ellenzi a frigyet, mert nem akarja, hogy lánya ugyanazt a hibát kövesse el, amit ő maga is elkövetett. Egy interjúban bevallja „a legokosabb az lett volna, ha elharapom a nyelvem és nem foglalok állást, de én nem ezt tettem”. A nász végül rövidre sikeredik, 1996 elején már hivatalosan is szétválnak Jacksonék útjai.
Rövid házasságuk egy romantikus pillanata Franciaországban
Rövid házasságuk egy romantikus pillanata FranciaországbanStephane Cardinale – Corbis / Getty Images Hungary
 • 2000–2002: Lisa Marie épp Nicolas Cage felesége ebben a röpke két évben, mely alatt édesanyja, Priscilla az MGM igazgatósági tagjává válik.
 • 2002: véget ér Priscilla több mint húszéves kapcsolata, fia, Navarone édesapjával.
Több mint két évtizedig voltak együtt
Több mint két évtizedig voltak együttSteve Granitz / Getty Images Hungary
 • 2003: Priscilla, feltehetően nem először, aláveti magát szépészeti beavatkozásoknak, csakhogy ezúttal egy kókler kése alá fekszik. Az argentin „orvos” valójában csak ápoló, mégis botoxozásra vállalkozik, ami helyett ipari szilikont használ, s nem Priscilla az egyetlen hollywoodi sztár, akinek az ábrázata magán viseli dr. Daniel Serrano keze nyomát. Az orvost 2004-ben 18 hónap börtönre ítélik, Priscilla pedig 2008-ban korrekciós beavatkozásokon esik át.
Ez már a javított változat ez év májusában Cannes-ban, az Elvis vetítésén
Ez már a javított változat ez év májusában Cannes-ban, az Elvis vetítésénMarc Piasecki / Getty Images Hungary
 • 2020: Priscilla unokája 27 éves korában öngyilkosságot követ el. Benjamin Keough halála megrázza az egész családot. Az édesanya, Lisa Marie összeroppan és elveszíti életkedvét, Priscillát is megviselik az események.

Az örök szépség és fiatalság utáni igény zsigerivé vált

Priscilla, bár többször hangsúlyozza manapság is, hogy élete szerelme mindig is Elvis maradt, azt is bevallotta már számos nyilatkozatában – mert hiszen továbbra is fáradhatatlanul faggatják, ő pedig turnézik exférje sztorijaival –, hogy olykor porszem került a gépezetbe, és viszonyuk nem volt minden oly csodás, mint kívülről tűnt. Ettől függetlenül, Presley elvesztése után Priscilla nehezen talált rá újra a szerelemre, és talán a Király által belé plántált örök szépség és fiatalság iránti igényt magáévá téve, Marco Garibaldi személyében nem egy 10 évvel idősebb férfi oldalán találta meg a szerelmet, hanem egy éppen tíz évvel fiatalabb partner mellett.

De hogy valóban fiatalít-e a botox, vagy a fiatalabb férj, arról igazán magát Priscillát kellene megkérdezni.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek