Ilyen volt a lakótelepi élet a szocializmusban: panelhétköznapok képekben

fortepan 193429
Olvasási idő kb. 2 perc

A szocializmusban emelt lakótelepek újfajta életközösségeket hoztak létre, a panelházak lakóinak mindennapjait pedig korabeli fotók is őrzik.

Az első panelházakat 1967-ben emelték, az utolsókat pedig a rendszerváltást követő egy-két évben. Két és fél évtizeden át épületek tehát ezek a házak, melyekben kis területen egy falunyi ember is otthonra találhatott.

Ugyan volt egy időszak, amikor aki csak tehette, tartózkodott a panellakások vásárlásától, ám mostanra ennek leáldozott, nem kis részben a lakásárak emelkedése miatt. Van, akinek nem is nagyon van más választása, ha saját tulajdont szeretne, mint panelhirdetéseket böngészni,

de ezeknek a lakásoknak sem feltétlenül alacsony az ára.

Az energetikailag és esztétikailag is korszerűsített panelekbe sokan költöznek be örömmel, kihasználva, hogy általában iskolák, óvodák is találhatók közelükben, ráadásul az ingatlanpiac nagy zuhanásai sem feltétlenül sújtják azt, aki panelbe költözik.

Ha szeretnéd fotókon látni, hogyan éltek a panelekben anno, kattints képünkre: nyílik a galéria!

Az eredetileg harminc évre tervezett házak leromlásától sem kell tartani, szakértők szerint nincs ok minőségi aggodalomra velük kapcsolatosan: egyelőre még jó állapotban vannak.

(Borítókép: Fortepan / Kriss Géza)

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek