Már elviselhetetlen a mai csaknem 40 fok – veszélyben a melegrekord

GettyImages-1408416580

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai időjárást már a vízparton sem lehet elviselni. Vasárnap folytatódik a napos idő, és csak időszakosan szűrhetik fátyolfelhők a napfényt. Csapadék továbbra sem lesz.

A hőmérséklet 32 és 39 fok között tetőzik, az Alföldön 37–39 fok közötti értékekre van kilátás. Van esély arra, hogy ott a mai napra vonatkozó melegrekord is megdől, amit 1950-ben mértek Csongrádon. A 73 évvel ezelőtt mért legmagasabb hőmérséklet 39,3 Celsius-fok volt.

A folyadékpótlásról nem szabad elfeledkezni

A mai talán az idei nyár legmelegebb napja, amit a meg-megélénkülő déli, délnyugati szél enyhíthet majd csupán. A perzselő meleg miatt a hőmérséklet Szegeden 38, Kecskeméten és Debrecenben 37, Budapesten és Siófokon pedig 36 fok is lehet.

A mai nagyon meleg időjárással akár több évtizedes rekord is megdőlhet
A mai nagyon meleg időjárással akár több évtizedes rekord is megdőlhet

A hőség nemcsak a krónikus, illetve az egyéb betegségben szenvedőket és az időseket viseli meg, de az egészséges szervezetre is megterhelő hatással van. A rosszullétek elkerülése érdekében gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről, és fogyasszunk könnyű, hűsítő ételeket.

Tegnap rekordbeállítást mértek az Alföldön

Szombaton az ország legtöbb pontján szikrázó napsütés volt jellemző, így a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon elérte a hőmérséklet azt a 38,6 °C-ot, amit 1992-ben mértek Komáromban. Ezzel pedig rekordbeállítás történt. Ez a hőfok 8,3 Celsius-fokkal volt az átlagos felett. A ma várható hőségrekord pedig csaknem 8 fokkal térhet majd el az átlagtól.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra