Menszátor Magdolna, Grúber Hugó, Széles Tamás – képben vagy a legismertebb magyar szinkronhangokkal? Kvíz!

cover

A magyar szinkron méltán világhírű: rengeteg magasan képzett, egyedi orgánumú színész, szinkronszínész és szinkronszakember dolgozik azon, hogy a külföldi filmek magyarul legalább akkora élményt nyújtsanak, mint eredeti nyelven. A szinkron ráadásul külön műfaj: nemcsak a karakterhez, a történethez, de egy másik színész vagy figura játékához is alkalmazkodni kell ahhoz, hogy a hatás tökéletes legyen.

Ha sok szinkronizált filmet néztél az elmúlt évtizedekben, biztosan észrevetted, hogy egy-egy népszerű színész magyar hangja az évek során többször is változott, és több szinkron is passzolni tudott hozzá: nehéz lenne eldönteni például, hogy Will Smith Reisenbüchler Sándor vagy Kálid Artúr hangján igazibb. De vannak olyan karakterek, külföldi színészek is, akik mindig az egy, igazi magyar szinkronnal szólalnak meg a fejünkben. Peter Falk csak Szabó Gyula, Shrek csak Gesztesi Károly orgánumával, George Clooney pedig csak Szabó Sipos Barnabás hangján az igazi, ugye? 

A magyar szinkron nagyszerűségét és az elmúlt évtizedekben végzett munkát jól jelzi, hogy kvízünkből – mi is úgy érezzük – sok kiváló és sokat szinkronizáló színész maradt ki: egy következő alkalommal ők is sorra kerülnek majd.

Kattintás után színházi és tévés színészek, illetve országosan elsősorban hangjuk miatt ismert művészek szinkronjairól kérdezünk, hogy kiderüljön, képben vagy-e a legismertebb szinkronhangokkal.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Borítómontázs és címlapkép: Csabai Kristóf / Dívány.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek