Kvíz a Négyszögletű Kerek Erdőtől a Maszat-hegyig: Ki írta a népszerű magyar mesét?

Gyerekkorunk kedvenc mesehőseit – Frakkot, Süsüt vagy éppen Lúdas Matyit– sosem fogjuk elfelejteni. De mi a helyzet a köréjük szőtt történetek íróival? Emlékszel még rájuk is?

Gyerekként nem sokat törődtünk azzal, hogy ki írta a mesét, amit minden este hallani akartunk. Egyedül az érdekelt, hogy megtudjuk, hogyan folytatódik hősünk története, vagy hogy újra átélhessük a legizgalmasabb vagy éppen legviccesebb részeket. Szülőként azonban már más a helyzet, főleg, ha megpróbálunk levadászni egy-egy könyvritkaságot. 

Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, vajon te tudod-e, hogy ki írta a népszerű magyar meséket? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra