Mióta van a madárnak teje? Te tudod, honnan erednek ezek a furcsa ételnevek?

GettyImages-157329788
Molnár-Zolnay Fruzsina

Mióta van a madárnak teje? Lemaradtam valamiről bioszórán? Vagy mi köze a tükörnek a sült tojáshoz, egy szegény lúd gégéjének a levestésztához, Hitlernek és a szalonnának a bolti lekvárhoz? És ki gondolhatta, hogy jót tesz egy étel PR-jának, ha becsinált levesnek hívják? Furcsa nevű étkek és eredetük közül mazsoláztunk.

Utánajártunk pár furcsa elnevezésnek. Próbáld ki, te mennyit tudsz róluk!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelést lejjebb találod.

Értékelés:

0–3 találat: Kicsit aggódom, nehogy valami olyasmit sózzanak rád, ami nem is étel, csak úgy hangzik, mint egy fura kajanév. A szarkaláb, például, nem egy torta, az a lúdláb! Az egérke, pedig lehet, hogy néhol a kis fánkot fedi, de a vakond, mondjuk, sehol nem ehető, és nem is neveztek el róla ételt.

4–6 találat: Még szerencse, hogy egy kellemes kulináris élményhez nem kell etimológiai szótár. Élvezd tovább az ételeket, ha már nevük eredete nem annyira fogott meg, mint ízviláguk.

7–10 találat: Gratulálunk ehhez a nagyszerű teljesítményhez! További jó étvágyat kívánunk, mert ekkora tudásra szert tenni biztos csak sok gyakorlás árán lehetett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra