Botox egy ebédszünet alatt? Londonban ez már így megy

345182039 562005536081799 1880818880496445039 n

London egy hatalmas metropolisz, közel 10 millió ember lakhelye, a divat és a világgazdaság egyik fellegvára, ahol az élet egy pillanatra sem áll meg. A londoni embernek mindene megvan, kivéve az időt, ezért mindenben időkímélő megoldást keres. Sokat ad külsejére, mert a jó megjelenés az élet minden területén fontos számára. A kozmetikai beavatkozások éppen ezért, nemtől és társadalmi rétegtől függetlenül, a hétköznapi élet részei, s legtöbbjükre egy ebédszünet is elég.

A londoni szépségipar aktuális trendjeiről Kolii Jancsó-Tororanov, Elite Pro Make-Up Artist számol be a Dívány.hu olvasóközönségének: „A legnépszerűbb beavatkozás a botox, vagyis a botulinum-toxin. Ez ellazítja az izmokat, ezáltal kisimítja a mimikai ráncokat, és gátolja az izomműködést egy bizonyos ideig, attól függően, mennyi kerül feltöltésre. A botoxkezelést már 25-26 éves kortól kezdik preventív jelleggel, baby botox néven” – avat be a meglepő részletekbe a szakember.

Meglepő, hogy már ennyire fiatalon kezdik, de mi a helyzet a nemek eloszlásával? Főleg nők veszik igénybe?

Férfiak ugyanúgy élnek vele, mint a nők, hiszen a világ pénzügyi és divatközpontjában élünk. Nagyon fontos a megjelenés, az, hogy ki hogyan „csomagolja” magát, ezért az emberek rutinszerűen vesznek igénybe botoxkezelést, ami 15-30 perc alatt megvan, és hatása 3-6 hónapig tart.

Kolii a londoni szépségipar krémjében
Kolii a londoni szépségipar krémjébenKolii Jancsó-Todoranov saját kép

Vannak egyéb favorit beavatkozások a nálunk is ismert botox mellett?

A második legpopulárisabb beavatkozás a hialuronsav, amit az arcba töltenek. Ezek a beavatkozások sokszor rekonstrukciós céllal történnek, valamilyen egészségügyi problémára adott válaszként. Nagyjából 30 perc, maximum 1 óra alatt megvan, és életviteltől, valamint emésztéstől függően 3–16 hónapig tart a hatása, ezután a szervezet lebontja vízzé. Gyakori még az ajak- és az arccsontfeltöltés, az állcsont- és állfeltöltés, a szem alatti karikák, valamint táskák és az orr feltöltése. Ez utóbbi bizonyos kultúrából származó embereknek jelent ideális megoldást a sebészeti eljárás helyett. Férfiaknál a legnépszerűbb beavatkozás az állcsont- és a könnycsatorna-feltöltés. Ezzel kiemelik az arc férfias karakterét, sokkal hangsúlyosabb állcsontot hoznak létre, ami az itteni férfiideálba beleillik.

Férfiak körében is népszerűek ezek a beavatkozások
Férfiak körében is népszerűek ezek a beavatkozásokljubaphoto / Getty Images Hungary

Sok esetben látunk olyan arcot, amelyről ordít, hogy mesterséges, mennyire műviek ezek a beavatkozások?

Ha jó szakemberhez fordulnak, akkor ezek a beavatkozások, bármennyire is rémisztően hangzik, elképesztően természetesek tudnak lenni, szabad szemmel alig észrevehetőek, csak az látszik, hogy az ember arca üdébb, frissebb.

Mit kóstál ma egy ilyen röpke manőver Londonban?

A botox árai 3 területre (szarkalábak, homlokráncok és szemöldök közti ráncok) szakértőnél Londonban 300 angol fonttól kezdődnek (kb. 127 ezer forint), Londonon kívül 200-tól indul, a hialuronfeltöltés ára 295 font/ml-től kb. 800-ig terjed, Londonon kívül 190 fontnál kezdődik.

Sajnos, nem sokan tanulják a szépség fortélyait olyan alaposan, mint Kolii
Sajnos, nem sokan tanulják a szépség fortélyait olyan alaposan, mint KoliiKolii Jancsó-Todoranov saját kép

A hátulütője Angliában ennek az iparágnak az, hogy míg Magyarországon ezt csak orvosok csinálhatják, itt egy 2-3, de sajnos van, ahol 1 napos kurzus után bárkit kvalifikálnak, és kezdhet szurkálni boldog-boldogtalant. A megfelelő szabályozás hiányában rengetegen vállalnak ilyen beavatkozásokat egy pár napos tanfolyam után, olcsón, nagyon-nagyon olcsón! A 100-200 fontos ár az arra érzékenyebb rétegnek nagyon imponál, ami elképesztően veszélyes lehet. Senkinek nem ajánlom, ki ne próbálja! Csak valódi szakemberhez szabad fordulni, bármennyire szép valakinek a munkája Instagramon, fontos, hogy a kezelő képzett legyen, és tudjon tanácsokat adni az esetleges komplikációkra vonatkozóan is. 

A szépségipar itt abszolút virágkorát éli:

elképesztően gyorsan fejlődik és csúcstechnológiával dolgozik, de még így is tehetség és szakértelem kell ahhoz, hogy az ember arcát valaki anatómiailag 100%-ig kiismerje, és korrekt megoldást találjon annak különböző panaszaira. 

Ezzel együtt, én személy szerint teljes mértékben támogatom a szakértő által végzett biztonságos szépészeti beavatkozásokat egy bizonyos kor után. Nagyon sok önbizalmat tud adni, és apró lépésekben csodálatos végeredményt képes elérni. Itt Londonban, a legtöbb ember a fáradtság nyomait akarja eltüntetni, az öregedés jeleit szeretné kisimítani.

Nem szoktak túlzásba esni ezzel az emberek? Sok hírességről tudni, akik „rákaptak az ízére” és nem lett jó vége…

Valóban, a közösségi média által a társadalom eléggé trendérzékeny, és itt jön az egész ‘Kardashian package/KYLIE package’ probléma. Kim Kardashian és Kylie Jenner a nyugati világban főleg a fiatalabbak között nagyon népszerűek.

Ezt az „arcot” kozmetikai csomagban árulják
Ezt az „arcot” kozmetikai csomagban áruljákThe Washington Post / Getty Images Hungary

Rengeteg helyen hirdetnek ilyen csomagot. Ez igazából egy 8-12 ml töltőanyagot tartalmazó csomag, amivel ‘Kardashian’-esztétikára formálják az arcot. Vagy legalábbis megpróbálják. Ez azért probléma, mert mindenki arca egyedi és különleges. Ahelyett, hogy a kezelést testre szabnák, és megnéznék, tényleg hova kellene stratégiailag tölteni, hogy az az egyén arcának igazán megfeleljen, a feltöltés egy sablonmintára történik. Ennek végeredményeként a nők nagyon hasonlóan, már-már ugyanúgy néznek ki, és a beavatkozások is láthatóak, mivel nem testre szabottak, hanem gyakorlatilag vesznek maguknak egy új arcot. Mind ugyanazt az arcot.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra