Ilyen közlekedni a világ legveszélyesebb útján

GettyImages-1396805320

Belegondoltál már abba, milyen lehet a világ legveszélyesebb útján utazni? Mi most meg is mutatjuk: őszinte a halálfélelem a turisták arcán.

Nem véletlenül nevezik halálútnak a Bolíviában, az Andok hegyei közt található utat: több százan haltak már meg amiatt, mert lezuhantak egy-egy éles kanyarban. Öt évvel ezelőtt kitiltották onnan a teherforgalmat, de személyautóval sem egy leányálom a La Pazból a szubtrópusi Yungas-völgyekig és az amazóniai síkságig tartó 64 km-es Yungas Road: eleve 3500 méteres szintet ereszkednek a járművek. 

A Camino de la Muerte, azaz a halál útja bizonyos szakaszain 3 méter széles csak a járható sáv, miközben éles kanyarokat kell bevenni, kátyúkon és mini vízeséseken átgázolni. Egyik oldalon a masszív sziklafal, a másik oldalon a nagy semmi: biztonsági korlátok helyett kereszteket, virágcsokrokat, fotókat, hevenyészett síremlékeket látunk. Itt történt Bolívia legsúlyosabb balesete is: több mint százan vesztették életüket 1983. július 24-én, amikor egy autóbusz a szakadékba zuhant.

 A legveszélyesebb út már a természeté

Az út, melyet paraguayi hadifoglyok építettek a katasztrofális Chaco-háborút (1932–35) követően, mára új arcát mutatja: mióta kitiltották a teherforgalmat, a természet még inkább visszafoglalta magának: dús növényzet borítja és vadállatok közlekednek a meredek lejtőkön. A veszélyes szakasz így a természet és a hegyi kerékpárosok paradicsomává vált.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra