Megvan a következő Föld? Potenciálisan lakható bolygót talált egy közeli csillagnál a NASA

1-still image toi 700 exoplanet 4hLwhV1

Újabb Föld-szerű bolygót azonosított a NASA, amely potenciálisan lakható lehet.

A TOI 700 e nevű bolygó valószínűleg nagyobb részben sziklás felszínű, és méretét tekintve 95 százalékban akkora, mint a mi világunk. Az égitest a negyedik észlelt bolygó, amely a tőlünk 100 fényévnyire lévő kicsi és hűvös M törpecsillag, a TOI 700 körül kering. Az összes exobolygót a NASA TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) űrszondája találta meg, mely 2018 áprilisa óta kutat lakható bolygók után.

Ez már a második potenciálisan lakható bolygó

A rendszer egy másik bolygója, a 2020-ban felfedezett TOI 700 d szintén akkora, mint a Föld. Mindkét exobolygó a csillaguk lakható zónájában található, ami azt jelenti, hogy éppen megfelelő távolságban vannak ahhoz, hogy felszínükön előfordulhasson a folyékony víz.

A folyékony víz lehetősége azt sugallja, hogy a bolygók lakhatóak lehetnek, vagy valaha élhetőek voltak.

„Ez azon kevés rendszerek egyike, amelyről kiderült, hogy több, kicsi, lakható zónába tartozó bolygója van” – mondta el a felfedezés kapcsán Emily Gilbert, a NASA egyik tudományos munkatársa.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra