Tudod, minek a rövidítése a HÉV vagy az SZTK?

Kvíz

HNT 9515

Sokszor praktikusabb és kényelmesebb is, ha a gyakran előforduló, többségében tulajdonnevek helyetti rövidítéseket, mozaikszókat használunk. Ezek az önálló szóként viselkedő kifejezések, mint például a HÉV, az OTP vagy az MTI, olyannyira elterjedtek, hogy sok esetben már nem is tudjuk, hogy minek a rövidítései.

Nyelvtani kvízünkben összegyűjtöttünk néhány olyan közismert rövidítést, amit naponta használunk, hogy tesztelhesd, mennyire vagy képben velük!

Tedd próbára tudásodat!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3: Finoman szólva sem vagy jártas a rövidített kifejezéseket illetően. Nem baj, ha nem ismered a szavak eredetét, ha tudod, hogy mit jelentenek.

4–7: Sajnos a memóriád nem a legtökéletesebb. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljenek a rövidítések eredeti formái.

8–10: Gratulálunk! Te aztán valóban nagyon jó vagy nyelvtanból, és igazi szakértője vagy a rövidített és összevont szavaknak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek