Tudod, minek a rövidítése a HÉV vagy az SZTK?

Kvíz

HNT 9515

Sokszor praktikusabb és kényelmesebb is, ha a gyakran előforduló, többségében tulajdonnevek helyetti rövidítéseket, mozaikszókat használunk. Ezek az önálló szóként viselkedő kifejezések, mint például a HÉV, az OTP vagy az MTI, olyannyira elterjedtek, hogy sok esetben már nem is tudjuk, hogy minek a rövidítései.

Nyelvtani kvízünkben összegyűjtöttünk néhány olyan közismert rövidítést, amit naponta használunk, hogy tesztelhesd, mennyire vagy képben velük!

Tedd próbára tudásodat!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3: Finoman szólva sem vagy jártas a rövidített kifejezéseket illetően. Nem baj, ha nem ismered a szavak eredetét, ha tudod, hogy mit jelentenek.

4–7: Sajnos a memóriád nem a legtökéletesebb. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljenek a rövidítések eredeti formái.

8–10: Gratulálunk! Te aztán valóban nagyon jó vagy nyelvtanból, és igazi szakértője vagy a rövidített és összevont szavaknak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra