Ki mondta? Churchill vagy Hitler?

GettyImages-1040693034

A 20. század történelme bizonyára egészen másként alakult volna, ha nem él Adolf Hitler és Winston Churchill. A két politikustól szedtünk össze néhány idézetet, vajon meg tudod állapítani, melyiküktől származnak?

A második világháború meghatározó alakja volt Adolf Hitler és Winston Churchill. Előbbi a náci Németország, utóbbi Anglia vezetője volt a világtörténelemnek ezen a kritikus fordulópontján. Elég sokáig, Hitler 1889-es születésétől egészen 1945-ös haláláig kortársak voltak, ám sosem találkoztak. Igaz, ez nem Churchillen múlt, aki 1932-ben Münchenben találkozni szeretett volna Hitlerrel, aki akkor még nem volt kancellár, „csak” Németország legnagyobb pártjának, a Nemzetiszocialista Német Munkáspártnak a vezetője. Ugyanakkor a későbbi brit miniszterelnök 1935-ben írt egy cikket Hitlerről a Strand magazinban, amelyben egyértelműen szembehelyezkedett a náci rezsim barbárságával, ám kifejtette, hogy lát még esélyt arra, hogy Hitler megváltozzon.

A két vezető a háború éveiben nyilván nem volt egymás legnagyobb híve, Hitler például tervezte is, hogy megöleti Churchillt Sztálinnal és Roosevelttel együtt, az akcióval – amiből végül semmi nem lett – kedvenc kommandósát, Európa legveszélyesebb emberét, Otto Skorzenyt bízta meg. Hitlertől és Churchilltől is elég sok idézet, mondás maradt fönn, vajon el tudod dönteni, melyiket ki mondta?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 pont: Úgy látszik, kifogott rajtad ez a feladat, olvass el néhány remek történelmi írást!  

5–7 pont: Szép eredmény, hiszen volt jó néhány kifejezetten nehéz kérdés. 

8–10 pont: Fantasztikus! Igazi szakértője vagy a második világháború két nagy alakjának, így biztosan értékelni fogod ezeket az érdekességeket.

Tölts ki még egy történelmi kvízt, kattints ide

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra