Retró nyaralás, retró dalok és retró filmek: te képben vagy?

GettyImages-131970301
Olvasási idő kb. 4 perc

Amikor visszatekintettünk arra, hogy 2023-ban melyik kvízeket szerettétek a legjobban kitölteni, nem ért bennünket nagy meglepetés: a retró mindenki kedvence!

Azért persze a sok retró mellé befértek még más témák is: filmes, könyves fejtörőinknek is sokan örültek, de amikor fura használati tárgyakat vagy épp nyelvjárási tájszavakat kellett megfejteni, akkor is sokan kattintottatok szívesen.

Ezek 2023 kedvenc fejtörői

Év vége közeledtével arra gondoltunk, biztosan vannak azért olyanok is, akik annak idején lemaradtak ezekről a kedvenc kvízekről, így összegyűjtöttük egy csokorba azokat, amelyeket a legjobban szerettétek. Ha valaki lemaradt egyikről vagy másikról, most pótolhatja!

A retró uralma egyértelmű kedvenc fejtörőitek közt is
A retró uralma egyértelmű kedvenc fejtörőitek közt isImage Source / Getty Images Hungary

A retró uralma

Úgy tűnik, sokak gyerekkora telt a szocializmus idejében: erre utal legalábbis, hogy milyen sokan kattintottak a retró nyaralásokat felidéző kvízünkre. Most ismét kitöltheted te is a fejtörőt!

Nemcsak a vakáció, hanem a sokunk gyerekkorához szervesen köthető úttörődalok is nagy kedvenceitek voltak: az ezek kapcsán íródott kvíz is nagy sikert aratott.

Ugyanígy szívesen tettétek próbára tudásotokat a régi magyar énekesekkel kapcsolatos feladaton is: itt képek alapján kellett eltalálni, kire gondolhattunk.

És persze ha szocializmus és retró, akkor nem maradhatott ki egy orosz nyelvtudást tesztelő kvíz sem: bevallom, én ezen csúnyán elbuknék.

A nyelvi kvízek is népszerűek voltak

A nyelvjárások színes világa, úgy fest, sokunkhoz áll közel, erre utal, hogy a palóc tájszavakkal kapcsolatos kvízt is tömegek töltötték ki. Te lemaradtál róla?

Ugyanígy szerettétek a szólásokkal kapcsolatos kvízünket is: ezt itt találjátok meg

A kultúra is kedvenc!

Szívesen tettétek próbára tudásotokat a magyar regényekkel kapcsolatos kvízünkön is: neked menne egyetlen mondatból eltalálni, melyiküre gondolunk?

A magyar filmek iránt szintén érdeklődtetek, így vált ez a kvíz is az egyik legnépszerűbbé a 2023-as évben.

Könyves kvíz is volt a kedvencek közt
Könyves kvíz is volt a kedvencek köztCatherine Falls Commercial / Getty Images Hungary

S a két kakukktojás

A magyarországi legekkel kapcsolatos kvízre sokan emlékezhetnek még: nemrég született, de máris top kedvenc.

Szerettétek még a fura használati tárgyakat bemutató kvízünket is: reméljük, jövőre is sok izgalmas fejtörővel szolgálhatunk majd nektek!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek