Ilyen volt iskolásnak lenni a hetvenes-nyolcvanas években – Galéria

fortepan 269833
Olvasási idő kb. 2 perc

Régen egészen más körülmények közt zajlott az oktatás, mint most: összeállításunk az okostáblákat évtizedekkel megelőző világot idézi fel.

Nem volt még számítástechnika-óra, ellenben tanulhattunk varrni, főzni vagy barkácsolni. Nem tiltották a mobiltelefont a tantermekben, hiszen nem is létezett, ellenben az egyenruhákhoz hasonló spártai egyszerűséget jelentett, hogy legfeljebb iskolaköpeny-divatot tudtunk követni.

Más írószerek, más ruhák – más világ volt

Az írószerek közt sem volt külön Star Wars-, Wednesday- vagy épp Real Madrid-kollekció: szüleink néhány fajta csomagolópapír közül válogathattak, amikor az ugyanolyan külsejű, egyszerű füzeteket védőborítóval látták el.

Ünnepekre kisdobos- vagy úttörőruhában mentünk, a hetvenes években születettek pedig kötelező oroszórákon szívhatták magukba a szovjet–magyar barátság következményeként az orosz nyelv alapjait.

Nem hemzsegtek életünkben a különórák, szüleink pedig szemrebbenés nélkül elengedtek boltba vagy akár az iskolába egészen kicsiként.

A képre kattintva megnyílik a galéria, amely után a cikk folytatódik.

Senki sem focis kártyát gyűjtött, de volt takarékbélyeg, az osztályteremben pedig porzott a kréta a táblán. A tízórai szünetben iskolatejet osztogattak, az iskolabüfé pedig még csak vágyálom volt. Nosztalgiázz velünk, és ezekkel a hetvenes-nyolcvanas években iskolákban és iskolásokról készített fotókkal – egy régi, más világ tárul fel így előtted.

Ha tetszett az összeállítás, ajánljuk még a korszak munkahelyeiről, illetve a szocializmus idejének falfirkáiról készített galériáinkat is!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek