Tudod, ki volt Petőfi legjobb barátja? Mennyire vagy képben az irodalmi barátságokkal? Kvíz!

Irodalmi kvízünkben a híres irodalmi barátságoké a főszerep. Te tudod, hogy ki volt a legjobb barátja a klasszikus íróknak és költőknek?

Amikor az írók és költők magánéletére gondolunk, általában szerelmi kalandjaik, múzsákból lett feleségeik vagy szeretőikből lett múzsáik jutnak eszünkbe. Pedig korántsem egyedül a szerelem ihlette verseiket vagy regényeiket.

Mint ahogy mindannyiunk életében, úgy az övékben is számtalan kapcsolat hatott rájuk és munkájukra, többek között a nagy lelki és szellemi barátságok. Hányszor esett meg, hogy két művész hasonló gondolkodása miatt talált egymásra! 

Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismered jól az irodalomtörténet nagy barátságait? Tudod-e, hogy melyik írónak és költőnek ki volt a barátja?

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.