Kvíz: Melyik keresztnév hiányzik a regények címéből?

„Hogy is hívták Mr. Grayt, tudod, akivel azon a westminsteri fogadáson? Hugh? Vagy Ronald?” Ne aggódj, nem kell pertut innod a világirodalmi regények főhőseivel, hogy ismerd a keresztnevüket – elég, ha emlékszel a könyv címére, amelyben szerepeltek.

Rettenetes a névmemóriám. Olyannyira, hogy ha egy népes baráti eseményre vagyok hivatalos, indulás előtt mindig gyorsan leellenőrzöm a régen látott ismerősök kísérővendégeinek a nevét. Hála az égnek nem a 20. századba, a grandiózus társadalmi események virágkorába születtem, de mondanom sem kell, hogy egy Agatha Christie-regény is képes komoly próbatétel elé állítani. „Szép és jó, hogy Lawrence Wargrave a gyilkos, de ő ki a csuda?” Milyen szerencse, hogy vannak regények, amelyeknek már a címe is emlékeztet bennünket a főhős nevére!

De vajon te emlékszel, hogy mi volt Mr. Gray keresztneve? Hogy ki volt az a lány, aki az árvaházból került a Zöld Oromba? És mi is volt a címe annak a Jane Austen-regénynek? Te kitalálod, hogy melyik keresztnév hiányzik a könyv címéből? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra