Óriás havazás volt a hétvégén, ide siess, ha látni akarod

GettyImages-1364089495

Hatalmas havat hozott egy markáns csapadékzóna, volt, ahol egyméteres hó is lehullott a hegyekben. A jövő héten még több havazás jöhet.

Óriási hótakaró lepte el az osztrák hegyeket, miután péntektől folyamatosan havazott az arlbergi régióban. 

Méteres hótakaró

Sokakat meglepett a hirtelen jött tél Ausztriában is, ahol a hétvégén hatalmas hótakaró borította be a Tirol és a Vorarlberg határán található arlbergi régiót. Ahogyan arról a Síelők.hu beszámolt – és jól látszik az Alpok egyik leghíresebb télisport-üdülőhelye, a Lech Zürs webkamerás felvételein is –, sok helyen 60-70 centiméter esett a völgyekben is, a hegyet pedig méteres hó lepte el.

A havazás péntek hajnaltól egészen szombat reggelig tartott, ám a legtöbb csapadék péntek délután és este esett.

A hónak azonban nem csak Arlberg térségében örültek. Ha nem is ekkora mennyiségről, de 20 centiméter hóról a zillervölgyi síterepekről, Saalbachról, HockKönigről, Zell am Seeből, Kaprunból és Fieberbrunnból is beszámoltak, és 10 centméteres fehér csapadékról érkezett jelentés a schladmingi síhegyek felső részeiről is. 

További hóra számítanak

Noha tegnapra egy melegfront megszakította a havazást az alacsonyabb helyeken, 2000 méter fölött, a magashegységekben tovább esett a hó, még 10-20 centivel megtoldva a hótakaró vastagságát. A meteorológusok és a síelés szerelmesei arra számítanak, hogy a kedden érkező újabb hidegfront további csapadékot hoz, ezúttal úgy 1000-1300 méterre „lehozva” a hóhatárt, amely a jóslatok szerint később akár az alacsonyabb völgyekig is lejjebb húzódhat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra