18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meglepő dolgot mondott Ferenc pápa a szexről és a sokszínűségéről

GettyImages-1405111960

Bár a legutóbbi hírek inkább aggasztó fizikai állapotáról és sosem létezett fehér pufi dzsekijéről szóltak, Ferenc pápa teljesíti egyik fő kötelezettségét: az egyházat képviselve megosztja gondolatait, véleményét a világgal akár a legkínosabb kérdésekben is.

A 86 éves pápa egy tavaly felvett, s most megjelent Disney+ dokumentumfilmben válaszolt olyan kérdésekre, amelyeket fiatalok tettek fel neki. Megosztotta véleményét az LMBTQ-jogokról és a közösülésről és a terhességmegszakításról is. A pápa kijelentéseit a L'Osservatore Romano, a hivatalos vatikáni lap tette közzé, amely a fiatalokkal folytatott beszélgetést „nyílt és őszinte párbeszédnek” minősítette. 

Ferenc pápa még azt is elmondta, mit gondol a szexről: „az egyik gyönyörű dolog, amit Isten adott az embereknek. Az, hogy kifejezheted magad benne, gazdagság, ám minden, ami csorbítja a valódi szexuális aktus teljességét, kevesebbé tesz, elvesz ebből a gazdagságból.”

Ferenc pápa 2022-ben, Kanadában
Ferenc pápa 2022-ben, KanadábanCole Burston / Getty Images Hungary

Ferenc pápa fontos gondolatai

A pápát arról is megkérdezték, hogy tudja-e, mi az a nem bináris személy, és igennel válaszolt. Megismételte, hogy a katolikus egyháznak szívesen kell fogadnia az LMBTQ-embereket. „Minden ember Isten gyermeke, minden ember. Isten nem utasít el senkit, Isten atya. És nincs jogom senkit kizárni az egyházból” – mondta. Amikor az abortuszról kérdezték, úgy válaszolt, hogy teljességgel elfogadhatatlannak tartja, ugyanakkor arra kéri a papokat, legyenek irgalmasak azokkal a nőkkel, akik a terhességmegszakítás útját választják.

Ferenc pápa egészsége egyébként javult, a kórházi tartózkodás után virágvasárnapi istentiszteleten vesz részt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra