Ezek voltak 2021 vezető bőrápolástrendjei

GettyImages-1303762479
Olvasási idő kb. 6 perc

A bőrápolás folyamatosan friss téma, mindig újabb és újabb technológiákat, formulákat mutat fel. Ezek voltak 2021 vezető bőrápolástrendjei. Te melyik 2021-es trendbe kóstoltál bele idén? És melyiket írod fel az újévi fogadalmaid közé?

A koronavírus hatására megváltoztak a szépségápolási szokások. Sminkeléskor a maszkviseléssel is számolni kellett (és kell), a sportolás pedig átköltözött az edzőteremből a nappali szobába. A bőrápolás sem maradt le a rohamos változásoktól, az új életforma és a technológiai fejlődésnek köszönhetően több figyelem irányult az injekciókra, a bőrminőség fejlesztésére és a „beauty tech”-re, a szépségápolási technológiákra – írja a Marie Claire.

Okosabb feltöltések

Paul Jarrod Frank bőrgyógyász azt nyilatkozta, mostanában nem az arc egy-egy vonására fókuszálnak a feltöltések során, hanem sok apró helybe adnak be injekciókat, az egész arcot figyelembe véve. A feltöltések lényege már nem az, hogy minél tovább tartsanak, inkább a gyakori kisebb változtatások trendibbek manapság. Az elmúlt évben kifejezetten sokat fejlődtek a finom ráncok, a szem alatti sötét karikák és táskák kezelése, valamint néhány arcrész szélesítése. Elyse Love bőrgyógyász az új, hialuronsavas Restylane Contour injekciókat emelte ki a 2021-es újításokból, amely dinamikusabban tudja követni az arc rezdüléseit.

Az új formulák mellett más újdonságokat is hozott az idei év a feltöltések terén. Olyan, már meglévő formulákat fogadtak el az USA-ban állfeltöltésre, amelyeket más arcvonások kezelésére szántak eredetileg. A Restylane Defyne és a Juvéderm Voluma már állfeltöltésre is használhatóak. Ezek a formulák Magyarországon is ugyanúgy fellelhetők, mint az Államokban.

GettyImages-92967753
cokacoka / Getty Images Hungary

Az áll- és állkapocsfeltöltések felemelkedése

Meglepő módon felélénkült az érdeklődés az áll és állkapocs botoxos feltöltése iránt 2021-ben. Ez Dendy Engelman bőrgyógyász tapasztalatai szerint egyrészt a videóhívások folyamatos használata miatt történhetett így. A páciensek új szögből és új mimikájukat fedezték fel a videóhívások miatt, és nem tetszett nekik, amit a képernyőn láttak ebben a kevésbé kontrollálható kameraszögben. Az áll- és állkapocsfeltöltés Engelman szerint nem tűnik fel a külső szemlélőnek, mégis szebbé varázsolja az arcot.

Másrészt a koronavírus miatt megemelkedett sokak stressz-szintje, és olyan keményen összeszorították állkapcsukat, hogy elviselhetetlenné vált állkapocsfájdalmuk. Az orcát és állkapcsot összekötő izomba fecskendezett botoxszal ideiglenesen lebénítható az izom, ami csökkenti a fejfájást és az állkapocsfájdalmat.

Koreai 3 az 1-ben arcbőrfeszesítés

A dél-koreai arcápolás futótűzként terjedt el a világban, de most újabb alkotással remekel Magyarországon és az USA-ban is. Az Aquagold Fine Touch rendelőben végrehajtott kezelés ötvözi a mikrotűs kezelést, a botoxot és a feltöltéseket. A 24 karátos aranytűk mikrosebeket ejtenek az arcbőrön, ami alapból beindítja a bőr természetes gyógyító reakcióit, tehát kollagént és elasztint termel. Ezt felturbózza a hialuronsavas feltöltő anyag, a botox és a vitaminkeverék, amelyeket az Aquagold készülék a bőr felszínébe nyom. A bőr feszesebbé és teltebbé válik.

GettyImages-175388309
deliormanli / Getty Images Hungary

A testkontúr-technológia fejlődése

Nem mindenki szeret edzőterembe járni, de sokan szeretnének izmos testet. Az Emsculpt szerkezete pontosan az ilyen embereknek lett kitalálva. Magas intenzitású fókuszált elektromagnetikus impulzussal segíti az izmok gyors összehúzódását. Az Emsculpt Neo, az Emsculpt 2021-es újítása, rádiófrekvenciájú hősugárzással növeli 25 százalékkal a készülék hatékonyságát, amely a zsírégetésért és bőrfeszességért felelős. Az eredmények így látványosabbak, általában heti egyalkalmas, 4 héten át tartó kezelések után.

Egyre szélesebb a melaninban gazdag bőrre fókuszáló szépészeti tárház

A hiperpigmentáció, a bőrön keletkező sötétebb színű foltok megjelenése, gyakori probléma a melaninban gazdagabb bőrrel rendelkezők számára. Dr. Frank azt nyilatkozta, hogy elsősorban a szájon keresztül történő kezelésben történtek nagy előrelépések. Egy tranexamic acid nevű hatóanyagot írnak fel ilyenkor, amit 3 hónapig kell szedni, és amit lézeres és helyi kezelések egészítenek ki. A leghatékonyabb, ha különböző lézereket használnak, továbbá arra is ügyelni kell, hogy az eltérő sötétségű bőrtípusoknak eltérő lézer tesz csak jót. Azért fontos előrelépés ez, mert történelmileg elhanyagolt téma a melaninban gazdag bőr ápolásának fejlesztése.

A bőrápolás sosem megy ki a divatból, kifogyhatatlan téma, ami évről évre megújul. Kíváncsian várjuk, milyen technológiákat és formulákat hoz a következő év!

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek