Íme 2022 legnépszerűbb kvízei!

fortepan 4332

2022 a retró éve volt, a Dívány kvízeit tekintve legalábbis: a legnépszerűbbek azok a fejtörőink voltak, amelyekben a nyolcvanas évek emlékeit idéztük vissza – kérdések formájában. Ha valamelyikről lemaradtál, nincs veszve semmi: teszteld most a tudásod a korszakra vonatkozóan!

Mielőtt belevágnánk a Nagy Retró Kvízválogatásba, idézzünk fel két nem kevésbé sikeres fejtörőt: aki hármat eltalál augusztusi extrém nehéz angol kvízünkből, már büszkén vállon veregetheti magát. A vért izzadós (avagy sírva nevetős) feladványokon gondolkodva nem mellesleg szókincsedet is bővítheted olyan szavakkal, mint a „callipygian”.

A földrajzi kvízek töretlen népszerűségnek örvendenek, közülük is leginkább azt szerettétek, amelyikben az országok fővárosait kellett kitalálni. Az első ránézésre könnyűnek tűnő kérdéssorozat azonban tartogathat meglepetéseket – miért nem próbálod ki most?

Térjünk akkor rá a lényegre, jöjjön az idei retró gyűjtemény. Bevezetőként talán töltsd ki a Mennyire ismered a 80-as éveket? című kvízünket. Ugye emlékszel még, melyik napon volt adásszünet a tévében?

Amikor éppen nem volt adásszünet, akkor a tévézés családi programnak számított: egy ország nézte hétről hétre a korszak nevezetes sorozatait. Isaura, Brinkmann professzor, Sandokan… a főszereplőkre biztosan emlékszel, de melyik sorozatban is játszottak? Ebből a kvízünkből kiderül.

Nemcsak a sorozatok maradtak meg emlékezetünkben: ikonikus reklámok születtek akkoriban, amelyeknek szlogenjeire a mai napig emlékszünk: van-e, aki nem tudja kerek e hazában, hogy ki volt Hurka Gyurka? Vagy hogy melyik kozmetikum volt a „bőre őre”? Ha májusban lemaradtál erről a nagyszerű kvízről, itt az idő, hogy kitöltsd!

Tévézés közben (meg egyébként is) jólesik egy kis nassolnivaló. Hol volt akkor még a csipsz meg a kölesgolyó! Képes kvízünkből kiderül, mennyire maradtak meg benned a gyermekkor ízei – legyen szó csokiról, üdítőitalról vagy jégkrémről.

Végül, de nem utolsósorban, a korabeli rövidítésekkel tettük próbára olvasóinkat, hiszen ez volt az az időszak, amikor a rádióban unos-untalan az MSZMP KB-ról és a KISZ-ről hallottunk, és a vállalatokat valamilyen „impex”-nek keresztelték. Ha még emlékszel, minek a rövidítése a Gelka vagy a Malév, ezt a tesztet neked találtuk ki! Jó szórakozást!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra