Pornófilmet is vetítettek az aligai pártüdülőben: a Balaton meglepő titkai

GettyImages-1183056059

Az ősz közeledtével reménykedhetünk még pár lopott, strandolós napban a Balaton partján, de ha már ehhez túl hideg van, a tó titkainak megismerését ajánljuk alternatív programként!

Titokzatos halálesetek, privát és pajzán szórakozási lehetőségek a pártüdülőben, szándékos elsüllyesztéssel megmentett hajók és a tó kincsei, melyeket paradox módon mégsem éri meg kitermelni: A Balaton legnagyobb rejtélyei olvasmányosan, mégis hitelesen számol be azokról a titkokról, tévhitekről és izgalmas sztorikról, amelyek a magyar tengert övezik. Azt például tudtad, hogy 1800 milliárd forint értékű aranyban lubickolsz, amikor a habok közé veted magad?

Feltárulnak az aligai üdülő titkai

Ha úgy adódik, egy strandpokrócon egy délután alatt is kiolvashatod Glázer Tamás könyvét, de minden délutáni kávé mellé is beoszthatod az izgalmas sztorikat: az utóbbival ráadásul el is nyújthatod a balatoni szezont. Te például tudtad, hogy gyöngyhamisítók miatt pusztult ki szinte teljesen a tóból a garda halfaj, vagy hogy a legendák szerint Tigris tankokat rejt a tófenék iszapja?

Ha nem, akkor érdemes belelapoznod a könyvbe, amely egy Balaton-rajongó tudományos igényességgel, viszont könnyed közérthetőséggel tálalt nyomozásainak végeredményeit tárja eléd. 

Kiderül belőle, hogy a top pártüdülőben, az Aliga II-ben a kisajátított házak helyére felhúzott luxusbúvóhelyeken nemcsak a Szelíd motorosok került moziműsorra akkor, amikor az átlagembert még óvták a nyugati mételyt jelentő filmektől, hanem pornó is terítékre került

– akinek étvágyát pedig felkeltette volna az, amit látott, örömlányok ölében kereshetett kielégülést.

A balatoni sztorik sorában egy furcsa vonatbalesetről is olvashatsz
A balatoni sztorik sorában egy furcsa vonatbalesetről is olvashatszBy Anna Rostova / Getty Images Hungary

A Balaton kevésbé ismert rejtélyeit is bemutatja a könyv

Persze nem csak ilyen pikáns sztorijai vannak a kötetnek, amely a kötelező köröket hamar letudja. Természetesen a kecskekörmök és a tihanyi ekhó körüli legendákat is áttekinti, de ezen túl a római kortól a közelmúltig sok érdekes, izgalmas vagy éppen lehetetlen ötletről is beszámol. Megtudhatod belőle, hogyan akarták a magyar tengert Európa Dubajává varázsolni mesterséges szigetek építésével, valamint kiderül az is, hogy egy másik elképzelés magyar Las Vegasként brandelte volna újra. 

Van, akinek már a siófoki bulisétány is sok, így aztán végleg nehéz elképzelni, milyen lenne ma a Balaton környéke, ha tényleg kaszinókban szórakozna ott a magyar és talán nemzetközi felső egy százalék.

Ha már a furcsa történeteknél tartunk: volt, aki úgy képzelte, síparadicsomot is lehetne faragni a tó melletti tájból. Badacsonyban létesítették volna a terepet, amely mai ésszel már teljesen elképzelhetetlen, hiszen a klímaváltozás eredményeinek betudhatóan talán mesterségesen létrehozott hóval is fenntarthatatlan lenne egy sípálya működtetése ezen a területen – arról nem is beszélve, hogy nem pont alpesi magasságból indult volna a pálya…

Nem titok: a badacsonyi szőlők helyén lehetne ma sípálya, ha megvalósul a fura elképzelés
Nem titok: a badacsonyi szőlők helyén lehetne ma sípálya, ha megvalósul a fura elképzelésI love takeing photos and i thin / Getty Images Hungary

Tankok, repülők és egyebek

A világháborúk örökségeként állítólagosan és valóságosan a vízbe került repülők, tankok és hajók történetei mellett a víz alatti romok története is bekerült A Balaton legnagyobb rejtélyeinek sorába – de azt is megtudhatod belőle, miért olyan opálos a tó vize, s miért nem látunk le a Balaton fenekére úgy, ahogyan a tengerben igen. A történelem, a rejtélyek és természetesen a Balaton kedvelőinek tökéletes őszi olvasmánya lehet ez a könyv.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra